Van Haren na vrijspraak Horner: 'Zou een acteerkunststukje van de bovenste plank betekenen'

Sportnieuws
donderdag, 29 februari 2024 om 9:56
copyright proshots 24266282
Nadat De Telegraaf meldde dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is vrijgepleit door een externe advocaat van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meldt dezelfde krant ook dat het nu niet direct weer tip top in orde is bij Red Bull Racing. Volgens insiders is de saga nog niet afgerond, meldt Erik van Haren in zijn column.
De vrouw in kwestie overweegt volgens Van Haren verdere juridische stappen. 'Voor de uitkomst van het onderzoek werd een gang naar de rechter al besproken. Zij heeft op dit moment ook nog de mogelijkheid om eerst beroep aan te tekenen tegen het verdict van de externe advocaat, die Horner nu heeft vrijgepleit.' De advocaten van de teambaas hebben buiten de procedure om nog wat proberen te regelen. Zo zou de meldster 650.000 pond ontvangen. Zij ging daar niet op in en is gewoon nog aan het werk in de race-fabriek in Milton Keynes. 
Red Bull reageert niet uitgebreid op de zaak, Jim Farley, ceo van Red Bulls partner Ford deed dat wel. 'Hij stelde gefrustreerd te zijn door het gebrek aan volledige transparantie. Woensdag onthield Ford zich van commentaar.' De krant meldt dat Horner niet meer op volledige steun kan rekenen. Horner wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar dat is door geen van de betrokkenen weerlegd. Zelf ontkent hij. De teambaas is niet gek en zal weten niet meer op volledige steun binnen de top van Red Bull in Oostenrijk te kunnen rekenen. Horner is namelijk naast teambaas ook, ceo van de renstal, van de motorenafdeling Red Bull Powertrains en van Red Bull Advanced Technologies.
Chalerm Yoovidhya is voor 51 procent aandeelhouder van Red Bull en steunt Horner door dik en dun. Dat geldt echter niet voor Mark Mateschitz die de resterende aandelen bezit, hij ziet de teambaas liever vandaag dan morgen vertrekken. Het worden interessante weken, want hoe gaan de mensen intern hier mee om. En hoe wordt er naar buiten toe op gereageerd. 'Gaan de hoofdrolspelers de komende weken net doen alsof er niets aan de hand is en dat alle neuzen dezelfde kant opstaan? Het is dat de Oscar-nominaties al bekend zijn, want dat zou een acteerkunststukje van de bovenste plank betekenen.'
Verstappen reageerde ook nog kort op de situatie voor het vrijpleiten van Horner. 'Het heeft geen invloed op mij. Ik focus me puur op de prestatie van de auto en van mijzelf. Hopelijk is het heel snel opgelost.' Het is voorbarig om te denken dat alles nu is opgelost.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties