Winterse aanwinst nu al weer weg?: 'Toekomst Henderson bij Ajax lijkt onduidelijk'

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 15:24
copyright proshots 24112175
Jordan Henderson is mogelijk bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax. Dat melden zowel Voetbal International als The Athletic. Er zou onduidelijkheid heersen over de toekomst van de 33-jarige Engelsman.
Henderson kwam in de afgelopen winter binnen bij Ajax, dat in die periode op zoek was naar ervaring en stabiliteit op het middenveld. Om de Engelse middenvelder aan te trekken, tastte Ajax diep in de buidel. Henderson werd voor tweeënhalfjaar vastgelegd, maar de realiteit is dat de samenwerking nog niet is wat beide partijen ervan hadden verwacht, zo schrijft Voetbal International.
Henderson zou zeer geliefd zijn binnen Ajax, maar heeft op zijn beurt 'de wenkbrauwen gefronst' over de gang van zaken bij de club'. 'Dat heeft niet alleen te maken met het gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook met de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam', zo wordt geschreven.
Daarnaast heeft Henderson tot nu toe ook nog geen enorme indruk weten te maken. Hij miste bovendien een belangrijke periode vanwege een blessure. Tot nu op heden wordt de samenwerking tussen Ajax en Henderson 'ongelukkig' genoemd.

'Henderson had graag Potter gezien als nieuwe trainer van Ajax'

Henderson, die een van de duurste spelers is in de Ajax-selectie, kan de problemen bij Ajax niet in zijn eentje oplossen. Op de achtergrond is de club druk bezig om de boel naar een veel hoger niveau te brengen. Het aanstellen van een nieuwe trainer geniet de prioriteit in de hoofdstad. 'Het is geen geheim dat Henderson graag Graham Potter voor de groep had gezien bij Ajax. De gesprekken met zijn 48-jarige landgenoot liepen echter op niets uit', aldus Voetbal International.
'Alles bij elkaar maakt dat er twijfels zijn over de toekomst van Henderson, die nog een tweejarig contract heeft bij Ajax', vervolgt Voetbal International. 'Daarover zullen ongetwijfeld gesprekken gevoerd gaan worden met technisch directeur Alex Kroes. De vraag is of Ajax Henderson met een sterk voetbalverhaal binnenboord zal willen houden, of dat het beter is dat de wegen gaan scheiden.'
The Athletic schrijft eveneens over de toekomst van Henderson. Het Engelse medium noemt ook Steven Bergwijn als mogelijk vertrekkende spelers. Volgens de Britten hangt veel af van het wel of niet spelen van Europees voetbal door Ajax in het volgende seizoen.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties