Wijnaldum niet blij met eerdere keuze Koeman: Had een oproep voor Oranje al eerder verwacht

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 15:33
nederlands elftal cillessen wijnaldum
Georginio Wijnaldum maakte afgelopen zomer de lucratieve overstap naar Saoedi-Arabië om daar voor Al-Ettifaq te gaan spelen. Er wordt vaak gezegd dat je met zo'n stap 'afscheid van het voetbal neemt', dat is bij Wijnaldum niet het geval. De middenvelder is 'gewoon' weer terug bij het Nederlands elftal en had dat zelfs al eerder verwacht.
Voor de camera van ESPN krijgt Wijnaldum de vraag of hij verwacht had bij Oranje te zitten. 'Ja, ik had het eigenlijk al eerder verwacht. Maar dat gebeurde helaas niet. Ik vergelijk mijn situatie met die van andere jongens die in Saoedi-Arabië voetballen en die werden allemaal wel opgeroepen. Ik zou niet weten waarom, dat bepaalt de trainer. Maar andere buitenlandse spelers werden wel opgeroepen.' Spelers als Cristiano Ronaldo en Marcelo Brozovic werden wel gewoon nog opgeroepen voor de nationale ploeg van respectievelijk Portugal en Kroatië.

/ Je kan daar niet heen gaan om je zakken te vullen'

In februari zochten Ronald Koeman en Nigel de Jong de middenvelder op om een wedstrijd te kijken. 'Één wedstrijd zegt natuurlijk niet alles over de competitie, maar hij heeft wel kunnen zien op wat voor soort niveau te competitie kan halen.' Dat het een makkelijke competitie zou zijn, is onzin volgens Wijnaldum. 'Je kan daar niet heen gaan om je zakken te vullen en even een balletje te trappen. Er wordt echt wat van je verwacht.'
Wijnaldum heeft ook een belangrijke rol toegewezen gekregen. 'Er wordt van mij zelfs meer verwacht dan van anderen. Ik word ook bij de ontwikkeling van de competitie betrokken. Er wordt naar mijn mening over bepaalde zaken gevraagd. Ook om de cultuur een beetje te veranderen. Het is echt niet zo dat je daar alleen naar toe gaat om je zakken te vullen.' Wijnaldum zal in de komende interlandperiode de kans krijgen om zich in de EK-selectie van Oranje te spelen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties