Promes kan celstraf in Nederland alsnog ontlopen door misdrijf in Rusland

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 18:14
promes
Het Russische medium Mash meldt dat er mogelijk een kans is dat Quincy Promes zijn gevangenisstraf in Nederland alsnog ontloopt. De laatste berichten uit Rusland suggereren dat daar ook een strafzaak tegen hem kan worden gestart. De aanvaller van Spartak Moskou werd vorige week woensdag in Dubai gearresteerd in verband met een uitleveringsverzoek van Nederland.
Promes is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar in Nederland wegens zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid. Eind februari werd hij al vastgehouden in de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij hij betrokken was bij een verkeersongeval en vervolgens de plaats van het incident ontvluchtte.
Ondanks dat Promes eerder vrijkwam, werd hij vorige week woensdag opnieuw gearresteerd na overleg tussen Nederland en Dubai. Sindsdien verblijft de vijftigvoudig Oranje-international in hechtenis in afwachting van een beslissing over zijn uitlevering aan Nederland.

Belastingontduiking in Rusland

Volgens berichtgeving van Mash bestaat nu de mogelijkheid dat Promes niet wordt uitgeleverd aan Nederland. Er wordt gemeld dat de voetballer van Spartak in Rusland verdacht wordt van belastingontduiking, een bedrag van ongeveer 40.000 euro. Als Promes inderdaad als verdachte wordt behandeld in Rusland, zouden ook de Russen Dubai kunnen verzoeken om de voetballer uit te leveren aan haar land.
In dat geval zou Promes mogelijk zijn schulden in Rusland afbetalen en weer voor Spartak Moskou kunnen spelen. Op dit moment wordt Promes vastgehouden op het politiebureau in Dubai, dicht bij de luchthaven. Dit lijkt nog relatief gunstig in vergelijking met de Al Aweer-gevangenis, waar veel uitgeleverde personen worden vastgehouden in minder prettige omstandigheden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties