Werkneemster Red Bull mogelijk naar de rechtbank: 'Ze wou alles volgens het boekje doen'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 9:17
copyright proshots 24266284
De vrouwelijke werknemer die een klacht indiende tegen Christian Horner vanwege grensoverschrijdend gedrag zal met de zaak naar een arbeidsrechtbank stappen als een beroep tegen de afwijzing van haar klacht niet succesvol is, zo rapporteert The Guardian. Met zo’n stap zouden veel privédetails over de zaak publiek worden.
Eind februari werd Horner vrijgesproken na een onafhankelijk onderzoek. De werkneemster besloot toen in beroep te gaan tegen deze vrijspraak. Enige details over het onderzoek en de advocaat die de zaak onderzocht blijven geheim uit vertrouwelijkheidsredenen, heeft moederbedrijf Red Bull GmbH laten weten.
Horner heeft tot nu toe steeds ontkend dat hij iets verkeerd heeft gedaan en heeft een oproep gedaan de zaak nu af te sluiten. The Guardian hoorde echter van bronnen dat de vrouw die de klacht indiende met de zaak naar een arbeidsrechtbank zou stappen als haar huidige beroep tegen de uitspraak niets uithaalt.

Bij arbeidsrechtbank vervalt vertrouwelijkheid

‘Het is als een bepaalde route’, legt Tanya Goodman, hoofd werkgelegenheid bij een groot Brits advocatenkantoor, uit. ‘Onderweg zijn er verschillende haltes’, vervolgt ze. ‘Als een werknemer een klacht indient, doen ze dat allereerst intern of zelfs informeel.’ De stappen van de werkneemster van Red Bull Racing zijn dan de volgende op deze route. ‘Wanneer het niet opgelost wordt, wordt het formeel en stelt men een onderzoek in’, aldus Goodman.
Het feit dat de Oostenrijkse renstal geen enkele details naar buiten bracht, zorgt nog steeds voor veel geruchten. ‘Wanneer je naar een arbeidsrechtbank stapt, vervalt de vertrouwelijkheid van de interne procedures’, vertelt Goodman. ‘Dan volgt er een laatste hoorzitting, open voor publiek, waar informatie over de zaak beschikbaar wordt gesteld. Daaronder vallen de klachten zelf, getuigenverklaringen, andere bijdrages, de conclusies van de rechtbank en een geschreven vonnis.’

Werkneemster probeerde alles via het boekje te doen

De vrouw werd op non-actief gezet door het team onder Horner, terwijl de teambaas zelf wel altijd door heeft mogen werken. Volgens vrienden ziet ze dit als een aanval, maar blijft ze doorzetten. ‘Ze is stoïcijns hierin, maar het is een zware tijd’, vertelt een van de vrienden aan The Guardian. ‘Ze is geschorst van een baan waar ze van hield in een industrie waar ze hoog aangeschreven stond, nadat ze alles volgens het boekje probeerde te doen.
Hoewel het nieuws over het onderzoek pas in januari bekend werd, schijnt de vrouw in kwestie al in november een klacht ingediend te hebben. Uiteindelijk werd het gelekt naar de media en moest Red Bull GmbH het bevestigen. Voorlopig is nog niet bekend wanneer het beroep tegen de klacht een conclusie krijgt. De renstal en het moederbedrijf hebben nog niet gereageerd.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties