Dilemma's bij Red Bull na matig weekend: 'We waren hier en daar zelfs twee seconden langzamer'

Sportnieuws
zondag, 24 maart 2024 om 10:46
copyright proshots 22200860
Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko ging er sowieso niet vanuit dat Max Verstappen had kunnen winnen in Australië. Volgens de Oostenrijker waren ze soms twee seconden langzamer dan de koplopers, en dat kon wel eens aan de banden liggen. Al met al was het een moeilijk weekend voor de Oostenrijkse renstal.
Nadat het weekend al lastig begon voor Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez kampten de coureurs ook nog eens met balansproblemen tijdens de kwalificatie. Het leek er even op dat Red Bull haar meerdere moest erkennen in Ferrari, het team dat de hele kwalificatie de druk op wist te voeren. Uiteindelijk lukte het Red Bull om de RB20 weer in het gareel te laten lopen tijdens Q3, waardoor de Nederlander de pole pakte. Nadat hij op zondag vanaf P1 vertrok kreeg hij al gauw te maken met een probleem met de remmen, waardoor hij uitviel. De zege ging naar Carlos Sainz, Pérez werd vijfde.
'We waren hier en daar zelfs twee seconden langzamer dan de koplopers', zegt Marko tegenover Motorsport-Magazin. 'Daar moeten we nog even naar kijken. Misschien dat de bandenspanning wat te hoog was voor de omstandigheden, of dat de set-up verkeerd was.' De Oostenrijkse formatie leek nooit echt een goede set-up voor de juiste omstandigheden te kunnen krijgen. Albert Park Circuit is dan ook een baan die veel en snel evolueert. 'Checo is ook geen twee seconden langzamer', zegt Marko, die benadrukt dat er dus iets niet helemaal goed zat.

'Nu een oplossing vinden'

Het is in ieder geval duidelijk dat Red Bull wat huiswerk te doen heeft voordat ze doorreist naar Japan. Over het algemeen doet de Oostenrijkse renstal het uitstekend op Suzuka, dus wordt er verwacht dat ze daar wel weer een comeback maakt. Verstappen leek zich er ook niet al te druk om te maken, maar het brengt de coureurs en de teams natuurlijk wel wat dichter bij elkaar in het klassement. 'Nu moeten we een oplossing vinden', aldus Marko bij Kronen Zeitung. Hij was wel blij dat Tsunoda punten scoorde. 'Dat was erg goed, hij heeft de snelheid', sluit de 80-jarige af.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties