Pérez spreekt woorden van, in zijn ogen, kansloze Verstappen tegen: 'Dat zegt al iets'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 9:24
copyright proshots 24768686
Red Bull Racing begon nagenoeg perfect aan het seizoen: na twee raceweekenden had de constructeurskampioen alweer 87 van de maximaal beschikbare 88 punten verzameld, net als in 2023. In het derde weekend ging het echter mis: Max Verstappen viel al snel uit met problemen, en Sergio Pérez kon de podiumklanten niet bedreigen.
Voor de late Virtual Safety Car keek Pérez al tegen een achterstand van meer dan 35 seconden aan. Vanwege de finish onder geneutraliseerde omstandigheden liep het verschil met racewinnaar Carlos Sainz uiteindelijk zelfs op tot een kleine minuut. Vooral aan het begin van de race kwam Pérez flink wat snelheid tekort. Na veertien ronden was de achterstand al opgelopen tot veertien seconden, dus met één seconde per ronde.

Frustrerende race

Pérez liet op zaterdag nog de derde tijd noteren, maar werd teruggezet tot P6 vanwege het ophouden van Nico Hülkenberg. De 34-jarige coureur vond zelf dat hij daardoor ook nooit echt vooraan mee kon vechten. 'In de eerste stint zaten we in feite vast achter George Russell', vertelt de Red Bull Racing-coureur aan Motorsport.comDe Brit bleef bij de start achter Pérez, maar was hem later in de openingsronde te slim af. 'Het was erg schadelijk voor de race dat we die positie verloren.'
Dankzij zijn vijfde plek dichtte Pérez wel het gat op Verstappen in het kampioenschap, maar Charles Leclerc nam de tweede plek over. 'Het was gewoon een heel slecht weekend. We kwamen nooit in het window met de auto om goed met de banden om te kunnen gaan tijdens de stints. De balans was altijd zoek, dus we hebben veel dingen die we zullen moeten begrijpen', vertelt Pérez.

Kansen Verstappen

Bij Sky Sports F1 werd Pérez nog gevraagd naar de kansen van Verstappen zonder problemen. De Nederlander viel al heel snel terug, en dus was het lastig om te zeggen of een zege haalbaar was geweest voor de Nederlander. 'Je zag dat Max al binnen twee ronden ingehaald werd. Dat zegt al iets', meent Pérez, die er dus op lijkt te wijzen dat Verstappen ook kansloos was voor de zege, terwijl Verstappen zelf achteraf tegen teamadviseur Helmut Marko aangaf dat hij wél dacht dat hij had kunnen winnen. Als Pérez gevraagd wordt of Carlos Sainz ook gewonnen had zonder problemen bij Verstappen, is Pérez duidelijk. 'Absoluut, ja.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties