Sjoerd Mossou pleit voor rigoureuze verandering in opzet KNVB Beker

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 12:47
knvb beker
Feyenoord plaatste zich donderdagavond na een 2-1 overwinning op FC Groningen voor de finale van de KNVB Beker. Opvallend was dat de Rotterdammers weer in De Kuip aan mochten treden, net als in 72,2% van de gevallen sinds 2014/2015. Als het aan Sjoerd Mossou ligt wordt de halve finale voortaan op neutraal terrein gespeeld, zodat er niet een bepaalde ploeg een groot voordeel heeft. 'De loting is zó bepalend'.
In 27 van de laatste 37 wedstrijden speelde Feyenoord voor de KNVB Beker in eigen stadion. Ook de finale vindt traditiegetrouw in De Kuip plaats. Dat moet zo blijven, stelt Mossou in de AD Voetbal Podcast, al pleit hij wel voor een wijziging in de opzet voor de halve finales. 'Je bent enorm in het voordeel als je dan thuis loot', aldus de journalist.
Het feit dat Feyenoord in eigen stadion mocht spelen gaf hun tegenstander nóg minder kans. 'Clubs als Groningen, maar ook Cambuur of NEC, komen vaak niet zo ver. Dan is de loting zó bepalend. Als je dan uit tegen Feyenoord loot – stel nou dat je de verlenging haalt, dan moet je die nog uitspelen, en als je penalty's haalt, moet je die ook nog uitspelen...'
De steun van het thuispubliek is volgens hem te doorslaggevend, en daarom pleit Mossou voor een halve finale op neutraal terrein of een variant die in de Engelse FA Cup tot voor kort werd gebruikt. Daarbij werd er bij een gelijkspel een tweede wedstrijd ingepland, die dan in het stadion van de andere partij werd afgewerkt. Beide clubs hadden zo een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. 'Maar dat doen ze nu alleen nog maar in eerdere rondes, anders wordt het een veel te vol speelschema. Toch klopt de basisgedachte daarbij. Maar neutraal terrein is nog eerlijker, daar ben ik voorstander van', zo sluit Mossou af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties