Deze drie spelers kunnen zondag het verschil maken in de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 17:57
copyright proshots 24478495
Na drie krap geplande speelrondes in de Eredivisie richt het vizier van Nederlandse voetballiefhebbers zich weer voor één allesbepalende dag op het bekertoernooi. Op zondag treedt Feyenoord in de eigen Kuip aan tegen NEC, dat als underdog-in-vorm voor de ultieme verrassing hoopt te zorgen. Welke spelers kunnen tijdens deze beladen wedstrijd het verschil maken tussen een badjas of een troostceremonie? Sportbookies pikt er drie (en stiekem eigenlijk vier) namen uit.

Jasper Cillessen

NEC-trainer Rogier Meijer hield dit bekerseizoen in eerste instantie vast aan de klassieke keeperstruc: waar Jasper Cillessen (op enkele duels na) onbetwist was in de Eredivisie, mocht de jonge Robin Roefs opdraven in de bekerwedstrijden. Totdat de Nijmegenaren tegen SC Cambuur hun finaleplaats konden veiligstellen (en daar ook in slaagden): 'als je als club voor de eerste keer in bijna 25 jaar de bekerfinale kunt halen, dan vind ik dat de eerste keeper moet keepen', stelde Meijer toen gedecideerd.
Een Cillessen in vorm kan zondag goud waard zijn voor NEC. In zijn beste wedstrijden dit jaar oogde de (oud-?)international schier onpasseerbaar, en dat na een aantal grove blunders die de indruk wekten dat we de temperamentvolle doelman al konden afschrijven. Cillessen is een sieraad voor de praatprogramma's (je gram proberen te halen bij een ESPN-presentator is nooít handig, zeker niet als je Cillessen heet), en zijn grillen maken hem tot de optimale verschilmaker. In positieve én negatieve zin.

Santiago Giménez

De man die Cillessen hoe dan ook zal willen verschalken, schiet al wekenlang geen deuk in een pakje boter. Het dossier-Santiago Giménez zal inmiddels zelfs de onverstoorbare Arne Slot hoofdpijn bezorgen. Als een spits zich zelfs al tot X wendt om zijn excuses aan te bieden voor zijn presteren, kan er nóg zoveel interesse uit het buitenland zijn, de topscorerstitel win je er niet mee terug. Het ultieme medicijn voor de Mexicaan zou een beslissend doelpunt in De Kuip zijn. Staat de spits er inderdaad op het moment dat het moet, of gaat hij de boel zondag weer forceren? In beide gevallen maakt zijn optreden het verschil.

Koki Ogawa/Kodai Sano

Wat een prettige Japanse tandem loopt er toch bij NEC rond. Rogier Meijer mag zich in de handen wrijven met Koki Ogawa en Kodai Sano, die samen al goed waren voor twaalf Eredivisiegoals en twee assists. Natúúrlijk kwam het merendeel op conto van spits Ogawa, maar ook de twintigjarige Sano roert zich opzichtig, door als een dynamo het middenveld te bestrijken. Als NEC zondag durft aan te vallen, kunnen deze Japanners een plaag zijn voor Feyenoord.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties