Voormalig topspeler PSV worstelt met gezondheid: 'Kan nog een tiende van wat ik vroeger kon'

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 12:00
copyright proshots 19596101
In de loop van de jaren tachtig en negentig was Eric Gerets (70) als speler goud waard voor PSV. Zijn band met de club groeide almaar verder toen de Belg tussen `1999 en 2002 nog eens drie jaar aan het roer stond als trainer. De 'PSV'er van de eeuw' is nog altijd een graag geziene gast in Eindhoven, maar kwakkelt op persoonlijk niveau al langer met zijn gezondheid. In gesprek met Humo vertelt hij hoe de gevolgen van een hersenbloeding zijn functioneren inmiddels ernstig belemmeren.
De hersenbloeding dateert al van twaalf jaar terug, maar sindsdien is Gerets niet meer de oude geworden. 'Spreken is heel moeilijk geworden en ook stappen lukt moeilijker. Soms blokkeer ik', is de oud-voetballer openhartig. 'Ik ga geregeld op mijn gezicht, omdat ik mijn evenwicht niet kan bewaren. Dat is lastig, maar een mens leert met alles omgaan. Je móét wel. Ik kan nog een tiende van wat ik vroeger kon, maar ik denk nu: iets is beter dan niets.'

Genieten van de kleine dingen

Ondanks alle beperkingen geniet Gerets volop van kleine geneugten en van de mensen die hij nog om zich heen heeft. Hij noemt onder meer Winston, het zoontje van haar partner Virginie. Winston is het kind van Gilbert Bodart (een vroegere partner van Virginie, red.), waarover we onlangs nog een tragisch nieuwsverhaal deelden. Gerets geeft aan uiterst gelukkig te zijn met zijn familie en graag nog zoveel mogelijk de buitenlucht op te zoeken.

Prachtcarrière 

De oud-PSV'er kan terugkijken op een prachtcarrière, waarin hij als aanvoerder van de Eindhovenaren onder meer de Europacup I (1988) omhoog mocht steken. Ook speelde hij meerdere eindtoernooien met de nationale Belgische ploeg. Als trainer had hij nog meer dan tien teams onder zijn hoede en coachte hij ook nog even het Marokkaanse elftal.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties