Belgische oud-doelman belandt na mislukte zelfmoordpoging in de gevangenis

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 14:42
gevangenis
Gilbert Bodart is na een zelfmoordpoging van het ziekenhuis naar de gevangenis van Hoei overgebracht, zegt zijn advocaat. De 61-jarige oud-doelman van onder meer het nationale elftal van België probeerde maandagavond zelfmoord te plegen door in de Maas te springen. Zijn opsluiting zou niets te maken hebben met de poging zichzelf om het leven te brengen.
Bodart zou in het Belgische Hoei van de Europabrug gesprongen zijn, nadat pogingen van de politie, ambulance en brandweer om hem niet te laten springen vergeefs bleken. De man werd desondanks levend en wel uit het water gevist, waarna hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Daar bleek dat hij geen verwondingen opgelopen had, waardoor hij het ziekenhuis al snel mocht verlaten.
Hij belandde echter van de regen in de drup en werd van het ziekenhuis overgebracht naar het politiecommissariaat en vanuit daar naar de gevangenis van Hoei. Tegen Bodart liep blijkbaar nog een bevel tot aanhouding als gevolg van een vonnis van het Hof van Beroep in Luik. Zijn advocaat Laurent Winkin zegt nog niet te weten om welk vonnis het precies gaat of voor welk misdrijf hij toen bij verstek werd veroordeeld. 

Geldproblemen en aanrakingen justitie

Bodart deelde vlak voor zijn daad op Facebook dat hij het leven niet meer aan zou kunnen en wijst justitie als medeschuldige aan. 'Ik ben aan het einde, het zijn mijn laatste uren. Ik kan dit rotte leven niet meer aan. Ik ben opgelicht voor 115.000 euro. Ik kraak. Bedankt aan het gerecht dat u mijn dood op uw geweten heeft…'
De twaalfvoudig Belgisch international kwam de afgelopen jaren veelvuldig in aanraking met justitie. Zo werd hij tijdens zijn korte trainerscarrière na zijn actieve loopbaan als speler verdacht van gokken op wedstrijden en liep hij meerdere veroordelingen op wegens inbraak, huiselijk geweld en tal van andere feiten. In 2012 kreeg hij nog twee jaar cel wegens betrokkenheid bij gewapende overval en het in omloop brengen van vals geld.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties