Steunpilaar PSV zet deur op een kier voor vertrek: 'Je weet nooit wat er op je pad komt'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 9:43
luuk de jong psv
PSV draaide een goed seizoen, de ploeg werd kampioen en overwinterde in de Champions League. Luuk de Jong had een belangrijk aandeel in het afgelopen Eredivisie-seizoen met 29 doelpunten en 15 assists, hij werd daarom door De Telegraaf uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. De spits denkt zijn carrière bij PSV af te gaan sluiten, maar durft daar niet zijn hand voor in het vuur te steken. 
De Jong werd niet door de minste oud-voetballers als beste speler verkozen, zo stemden onder andere Ruud Gullit, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Wim Kieft, Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst op de PSV-spits. Op plaats twee en drie komen ploeggenoot Joey Veerman en Feyenoorder David Hancko. De Jong scoorde afgelopen Eredivisie-seizoen 29 doelpunten en gaf 15 assists, waarmee hij samen met Vangelis Pavlidis de Willy van der Kuijlen-trofee won voor topscorer van de competitie. 

Mensen met kennis kiezen

De Jong reageerde tegenover De Telegraaf en vindt het een eer dat hij de prijs in ontvangst mag nemen. 'Het wordt beoordeeld door mensen die kennis van voetbal hebben. Als je daar dan bovenaan in eindigt, dan bewijst dat wel echt dat je een heel goed seizoen hebt gedraaid en dat ik genoeg kwaliteit bezit om zo'n prijs te winnen.' Of de spits zijn carrière in Eindhoven afsluit is echter nog maar te vraag.

Tóch weg uit Eindhoven 

'Iedereen weet dat ik het hier fantastisch naar mijn zin heb. Het voetbal dat we spelen past bij mij. Je weet nooit wat er op je pad komt. Dat zeg ik ook eerlijk. Als er iets fantastisch komt, dan zou je daar misschien geen nee tegen zeggen. Maar die kans is enorm klein, want ik voel me thuis bij PSV. Ik zie mezelf niet zomaar weer weggaan bij PSV.' De Jong zal niet meegaan naar het EK, omdat hij in de interlandperiodes tijd wil maken voor zijn familie.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties