Voormalig superster Robinho moet celstraf van negen jaar uitzitten in Brazilië

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 10:11
robinho
Robinho, voormalig voetballer die actief was bij clubs als AC Milan, Manchester City en Real Madrid, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Dit besluit is genomen door het Braziliaanse gerechtshof, nadat hij in 2017 in Italië al schuldig was bevonden aan groepsverkrachting.
Eerder kon Robinho niet worden uitgeleverd vanuit Brazilië naar Europa vanwege juridische beperkingen. Nu is er vanuit het Braziliaanse rechtssysteem echter besloten dat de oud-buitenspeler toch achter de tralies moet. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het misdrijf tijdens zijn periode bij AC Milan, zoals in Italië al was vastgesteld. Destijds kon Italië hem niet berechten vanwege de Braziliaanse wet die geen uitlevering van staatsburgers toestaat.
Om de honderdvoudig international toch achter de tralies te krijgen, heeft het Italiaanse gerecht Brazilië verzocht om Robinho zijn straf in eigen land te laten uitzitten. Na een stemming onder elf Braziliaanse rechters is besloten dat hij gearresteerd zal worden om zijn opgelegde straf uit te laten zitten.

Voormalig ploeggenoot Dani Alves ook berecht

De advocaat van Robinho heeft aangekondigd dat zijn cliënt in beroep zal gaan tegen deze uitspraak. Naast Robinho wacht voormalig rechtsback Dani Alves mogelijk ook een gevangenisstraf vanwege een andere strafzaak. De oud-speler van onder meer FC Barcelona werd recentelijk veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor verkrachting.
Na zijn veroordeling in Italië heeft Robinho nog een aantal jaar gevoetbald. Hij kwam uit voor clubs als Santos, Guangzhou Evergrande, Atlético Mineiro, Sivasspor en Istanbul Basaksehir waarna hij terugkeerde naar Santos. In 2020 beëindigde hij daar zijn lange carrière.

Topclubs in Europa

De hoogtijdagen van Robinho speelde zich af bij diverse topclubs in Europa. Tussen 2005 en 2008 speelde hij bij Real Madrid waar hij twee landstitels en de Supercopa won. In 2008 was hij een van de eerste grote aankopen van het nieuwe tijdperk van Manchester City. Van 2010 tot 2015 vertegenwoordigde hij AC Milan, waarmee hij in 2011 de Serie A wist te winnen.
Robinhos stond met name bekend om zijn snelheid en technische vaardigheden. Ook was de buitenspeler een gewaardeerd international voor Brazilië. Hij behoort tot de selecte groep van spelers met meer dan 100 interlands achter hun naam. Gedurende die tijd wist hij 28 keer te scoren en 23 assists te geven.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties