Volgens Plooij is deal Verstappen met Mercedes al rond: 'Ik heb het gehoord'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 18:38
copyright proshots 24487967
Jack Plooij heeft in een radio-uitzending van de ochtendshow van Radio 538 meer duidelijkheid gegeven over hoe plausibel de mogelijke overstap van Max Verstappen van Red Bull Racing naar Mercedes nou precies is. De pitreporter onthult dat Verstappen verder is in de gesprekken dan menigeen denkt.
'Wat leuk is om met jullie te delen is dat Verstappen heel ernstig in gesprek is om een switch te maken naar Mercedes. Dat is toch wel heel serieus en dat komt door James Ratcliffe, de grote baas achter Ineos. Die zit hierachter', zo begint Plooij. De baas van Ineos heet overigens Jim Ratcliffe, niet James. Sinds 2020 sponsort het energiebedrijf het Formule-1 team van Mercedes en een paar maanden na die overeenkomst kocht het bedrijf zelfs 33% van de aandelen op van het team.
In de uitzending wordt door de presentator een beetje lacherig gedaan over de overstap, aangezien Verstappen 'misschien tien miljoen meer gaat verdienen'. Plooij legt kort uit dat de overstap louter vanwege sportieve redenen wordt overwogen. 'Er komen nieuwe reglementen aan. Elk team is dus bezig met nieuwe motoren te bouwen. Er is één team in de geschiedenis van de Formule 1 die dat altijd het beste heeft gedaan, dat is Mercedes. Die kunnen stiekem om de budgetcap heen draaien en zeggen dat het onderzoek van de motor niet bij het team zelf zit maar bij de fabrikant.'

Overstap vanwege sportieve redenen

Plooij denkt dat Verstappen aast op meer wereldtitels, vanaf 2026 in de zilveren bolide van Mercedes. 'Ze kunnen zorgen dat ze een fantastische bom van een motor hebben en als ze dat Verstappen kunnen laten zien dan gaat hij voor de beste kans om weer wereldkampioen te worden in 2026. Geld is zeker weten fijn, maar niet het allerbelangrijkste. Dat is een winnende auto.'
De reporter heeft bovendien gehoord dat de deal al in kannen en kruiken zou zijn. 'Ik heb het gehoord, maar kan het me bijna niet voorstellen. Ik moet het nog checken, wat mensen bellen, en zodra ik het weet zijn jullie de eersten die het horen', belooft hij Radio 538.
De reporter doet ook een voorspelling over wie de Grand Prix van China gaat winnen en wie het podium completeert. Bekijk het volledige fragment hieronder:

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties