Verstappen kan leven met P4: 'Terecht waar we staan, werkte niet voor mij in deze omstandigheden'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 11:51
copyright proshots 25013834
Max Verstappen vindt het wel terecht dat hij niet hoger dan P4 wist te komen tijdens de sprintkwalificatie van het Grand Prix-weekend in Shanghai. De Nederlander had moeite met zijn banden op temperatuur te krijgen, terwijl de regen maar bleef vallen op het Shanghai International Circuit. Toch blijft Verstappen kansen zien voor de sprintrace op zaterdag, want volgens de drievoudig kampioen wist de RB20 tijdens droge omstandigheden wel goed te presteren.
Verstappen kwam tijdens de natte sprintkwalificatie niet verder dan een vierde plek, nadat zijn eerste snelle rondetijd eerder tijdens SQ3 werd geschrapt. De Nederlander was tijdens zijn vliegende ronde namelijk door het gladde wegdek naast de baan geraakt, en overschreed zo de track limits. Volgens Verstappen zelf voelde het ook aan alsof hij in Shanghai op ijs reed.
'Het was ongelooflijk glad. Ik had moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Het was lastig om de auto op de baan te houden. Het voelde alsof ik op ijs reed', zo vat Verstappen het verloop van zijn sprintkwalificatie tegenover Verstappen.com. samen. De Nederlander vindt het daarom ook niet zo heel opmerkelijk dat hij niet verder kwam dan een P4-startplaats. 'Ik denk dat het daarom terecht is waar we staan in deze kwalificatie. Het werkte voor mij niet in de natte omstandigheden.'

Verstappen blijft kansen zien

Toch is de strijd nog niet gestreden volgens de drievoudig wereldkampioen, en kan het tijdens de sprintrace zelf op zaterdag maar zo weer anders lopen. 'Ik denk wel dat we in het droog erg goed zijn, dus daar ben ik blij mee', blijft Verstappen toch positief.
De Limburger blikt vooruit op de sprintrace die in de ochtend op de zaterdag in Shanghai plaats zal vinden. 'Er zijn zeker kansen. Het is niet ideaal om hier aan de binnenkant te starten, want er ligt een stuk minder grip', analyseert Verstappen zijn kansen bij de start alvast. 'We moeten een zo'n goed mogelijke start hebben en daarna wordt het een lange stint op één set banden in de sprint. Dat gaat het erg interessant maken.'
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties