Verstappen start vanaf P4 in sprintrace China, poleposition voor Norris

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 11:07
copyright proshots 25018755
De eerste sprintrace van het Formule 1-seizoen 2024 wordt aankomend weekend gereden in China. Op vrijdag vond na VT1 de kwalificatie plaats. Een verrassende poleposition is er voor Lando Norris. Achter hem starten Lewis Hamilton en Fernando Alonso van plek twee en drie. Max Verstappen moet genoegen nemen met een vierde startpositie.
De kwalificatie werd een choatische en dat was te danken aan de vele regenval. Verstappen ondervond hier ook de nodige hinder van. In zijn voorlaatste ronde was de Nederlander op weg naar de snelste tijd, maar in de laatste bocht schoof de Red Bull-coureur van de baan. Gelukkig voor Verstappen kon hij zich een ronde later enigszins herstellen en reed hij zichzelf naar P4.
Tijdens de eerste vrije training was er een opmerkelijk moment. Een stuk gras naast de baan vatte vlam. Dit gebeurde wederom tijdens de kwalificatie. Al met al hadden de coureurs er niet heel veel last van. Regen werd voorspeld en die kwam er ook. Het was Lando Norris die zijn hoofd het meest koel hield en met een tijd van 1:57:490 zaterdag van poleposition mag starten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties