Vitesse zet kort voor vergadering licentiecommissie belangrijke stap richting voortbestaan

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 15:55
copyright proshots 25214800
Het noodlijdende Vitesse dreigt deze week zijn proflicentie te verliezen. Om dat te voorkomen, stellen de Arnhemse club en zijn aanhang alles in het werk: van een crowdfundingsactie tot een nieuw opgezette stichting die Vitesse financieel gezonder moet maken. De oprichting en bestuurlijke inrichting van 'Vitesse voor altijd' kan vrijdag een positieve invloed hebben op de besluitvoering van de licentiecommissie, schrijft De Telegraaf donderdag. De stichting kan er namelijk voor zorgen dat de club na veertien jaar eindelijk uit Russische handen raakt.
Valeriy Oyf, geruime tijd grootaandeelhouder van de Arnhemmers, maakte in 2022 bekend zijn aandelen in de club te gaan verkopen. De definitieve overdracht ervan kan door de komst van Vitesse voor altijd gereguleerd worden, waardoor de degradant dus eindelijk onthecht raakt van zijn Russische banden.

Heikele timing

Qua timing luistert het allemaal behoorlijk nauw, want op vrijdag besluit de licentiecommissie over het al dan niet intrekken van Vitesse's proflicentie. De overdracht van de aandelen naar de nieuwe stichting is een belangrijke voorwaarde voor de mensen die deze beslissing gaan nemen. De verwachting is dat dit proces rond het weekend volledig goedgekeurd wordt. De commissie heeft zijn besluit dan waarschijnlijk al genomen en zal dus moeten vertrouwen op de goede vooruitzichten.

Bankier en accountant

Als Vitesse de overdracht van de aandelen rond heeft, kan het mogelijk ook weer de banden met ING en accountant BDO herstellen. De accountant weigerde afgelopen najaar om de jaarrekening van de Arnhemmers goed te keuren. Huisbankier ING zegde dit voorjaar zijn relatie met de club op.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties