Vitesse start crowdfunding: Beroemde oud-spelers geven startschot met 50.000 euro

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 13:01
vitesse
Er is een grote crowdfunding gestart om de schulden van Vitesse enigszins te dekken en de club op die manier overeind te houden. John van den Brom gaf woensdag het startschot, net als enkele beroemde oud-spelers als Guram Kashia, Remko Pasveer en Milot Rashica. De dertien oud-spelers en oud-stafleden doneerden tezamen al zo'n 50.000 euro. Interim-directeur Edwin Reijntjes is ontroerd door de grote steun voor de noodlijdende club.
Vitesse kampt met een miljoenenschuld en moet voor 15 mei de aandelen van de Russische eigenaar Valeri Oyf overhevelen naar een onafhankelijke stichting en bovendien financieel haar zaken op orde hebben. Reijntjes gaf woensdag al aan dat het een zeer lastige uitdaging gaat worden. 'Het is niet vijf minuten voor twaalf, maar één minuut voor twaalf', zo sprak hij op een persconferentie. Ook werd een paar dagen geleden duidelijk dat de helft van het personeel moet vertrekken.
Alle help is dus welkom, sinds vandaag kan iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt via de clubwebsite een financiële bijdrage leveren middels een donatie. Er kan gekozen worden voor een open donatie of voor een pakket. Die laatste optie verschilt van 100 tot 1000 euro en zorgt ervoor dat de donateurs een oorkonde, aanvoerdersband of eervolle vermelding krijgen. Als Vitesse alsnog niet gered wordt, dan krijgt eenieder die doneert zijn of haar geld teruggestort.
Oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda, Remko Pasveer, Henk ten Cate, Matus Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga, doneerden al behoorlijke bedragen. In totaal doneerden dertien oud-spelers en -stafleden tezamen zo'n 50.000 euro, aldus VoetbalPrimeur. Dat sterkt Reijntjes, zo laat hij optekenen in een persbericht.
'Het is prachtig om te zien hoe het nieuws over het mogelijk intrekken van onze licentie heeft geleid tot meerdere hartverwarmende initiatieven. In overleg met diverse oud-spelers en supporters is uiteindelijk de crowdfunding ‘Voor Geel-Zwart’ ontstaan. Hiermee hopen we aan alles en iedereen in Nederland te laten zien dat Vitesse leeft', aldus de directeur.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties