Keiharde genadeklap voor Vitesse: achttien punten in mindering en degradatie een feit

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 19:01
copyright proshots 24861342
Dat Vitesse gaat degraderen, hangt al weken in de lucht. Alleen de sportieve genadeklap ontbrak nog, maar die hoeft de komende speelrondes niet meer uitgedeeld te worden. De licentiecommissie heeft vrijdag namelijk besloten de Arnhemse club een disciplinaire straf van achttien punten op te leggen, omdat het niet langer aan de licentie-eisen kon voldoen. Vitesse vecht het besluit niet aan en is daarmee officieel gedegradeerd.
Het rommelt op financieel en bestuurlijk vlak al geruime tijd in Arnhem. Zo werden de halfjaarcijfers niet ingediend, weigerde accountant BDO afgelopen najaar de jaarrekening te ondertekenen en is er de voorbije periode uitvoerig onderzoek verricht naar de Russische connecties van de club.

Geen verbetering

Eerder moest Vitesse al 100.000 euro betalen omdat het had verzuimd het opzeggen van een bankrelatie te melden, en nu heeft de licentiecommissie van de KNVB dus ook op sportief vlak ingegrepen. Omdat de club niet aan de licentie-eisen kan voldoen en er op de gestelde termijn geen verbetering kon worden getoond, brengt de commissie achttien punten in mindering. Vitesse stond tot vrijdag op zeventien punten, en komt door die maatregel dus zelfs in de min te staan. De Arnhemmers zijn officieel gedegradeerd.

Rijke geschiedenis

Het besluit van de licentiecommissie maakt een einde aan een periode van 35 jaar, waarin Vitesse onafgebroken actief was op het hoogste niveau en meermaals Europees voetbal haalde. In 2021/2022 werd de club nog zesde, mede onder aanvoering van de veel scorende Loïs Openda (RB Leipzig). Dat Vitesse niet in beroep gaat tegen de puntenstraf, heeft alles te maken met een nog veel grotere dreiging: dat de club überhaupt verdwijnt. Een hoger beroep maakt de strijd om licentiebehoud alleen maar penibeler.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties