[Video] Scheidsrechter gebruikt telefoon als VAR-hulpmiddel, politie moet te hulp schieten

[Video] Scheidsrechter gebruikt telefoon als VAR-hulpmiddel, politie moet te hulp schieten

De VAR zorgt in iedere competitie wereldwijd voor de nodige discussies, maar in Egypte hebben we wel een heel bijzonder moment gezien. Tijdens het duel tussen Suez en Al-Nasr gebruikte arbiter Mohamed Farouk een telefoon van een toeschouwer als VAR om een doelpunt van Al-Nasr te keuren, bij afwezigheid van een normale videoscheidsrechter. Dat werd Farouk niet in dank afgenomen.

Bij de 2-2 van Al-Nasr kwamen de spelers van Suez in protest omdat er volgens hen hands was gemaakt. Farouk had dat niet gezien en kon ook niet terugvallen op een officiële VAR voor een second opinion. Daarop zocht hij zijn heil bij het aanwezige publiek. De arbiter oordeelde dat er inderdaad hands was gemaakt en keurde de treffer af, waarna de Al-Nasr-spelers ontploften. Farouk moest het veld onder politiebegeleiding verlaten en werd niet veel later op het matje geroepen door de Egyptische bond.

Vitor Pereira, de scheidsrechtersbaas van de bond, liet in een statement weten het gehele arbitrale kwartet voor onbepaalde tijd te schorsen. Ook viel daarin te lezen dat de bond een onderzoek in zou stellen naar de actie van Farouk. Al-Nasr – dat de wedstrijd na een blessuretijd van vijftien minuten uiteindelijk met 3-1 verloor – heeft laten weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen de arbiter.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.