Verweij ziet mogelijke keerzijdes van Farioli-deal: 'Gokje, wel heel interessant'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 15:30
farioli nice
Mike Verweij denkt dat er een risico kleeft aan het aantrekken van Francesco Farioli. Dat zegt de Ajax-watcher van De Telegraaf in een item van Telesport. De Italiaan brengt zijn eigen voetbalideeën mee naar de hoofdstad, maar belandt niet in een gespreid bedje. Lukt het Farioli om Ajax niet alleen aan het voetballen te krijgen, maar ook kordaat om te gaan met de sportieve en bestuurlijke omstandigheden in de hoofdstad?
In het item duidt Verweij wat voor type Ajax met Farioli heeft binnengehaald: een bevlogen 'voetbal workaholic, die achttien uur per dag met het inslijpen van zijn systemen bezig is'. Opvallend zijn zijn jonge leeftijd (reservedoelman Remco Pasveer is vijf jaar ouder) en het feit dat hij uit het buitenland komt. Dat gebeurde in Amsterdam voor het laatst met Morten Olsen (1997-1998).

Lastig maoeuvreren

Het risico wat op dit moment aan Farioli's instappen kleeft, is dat hij wel in staat moet zijn zich te manoeuvreren in de lastige bestuurlijke en financiële situatie. 'Een ervaren trainer kan [daar] wat makkelijker mee omgaan', klinkt het logischerwijs, en daarbij is de vraag ook wat Farioli precies is voorgespiegeld op selectievlak. 'Ajax heeft geld liggen voor een rechtsbuiten, die mag ongeveer tien miljoen kosten', haalt Verweij nog eens aan, 'maar voor de rest zal het eigen geld gecreëerd moeten worden'. De journalist bedoelt daarmee dat er eerst schoon schip gemaakt moet worden voor Farioli aan de juiste {nieuwe) spelers kan gaan denken.

Afwachten maakt kwetsbaar

Verweij snapt wel dat Ajax met het aantrekken van zijn nieuwe trainer niet wilde afwachten tot na de FA Cup-finale in Engeland, waarna Erik ten Hag mogelijk weer op de markt zou kunnen komen. Gehoopte deals met Graham Potter en Louis van Gaal (waarbij Verweij verwijst naar een Telegraaf-interview met Alex Kroes, red.) ketsten namelijk al af, en als de Amsterdammers Farioli ook zouden laten lopen plaatsen ze zichzelf in een extra kwetsbare positie. Andere (Italiaanse) clubs hengelden namelijk ook naar zijn diensten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties