Verweij noemt opvallende kandidaat die overwogen wordt voor trainerschap Jong Ajax

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 17:25
copyright proshots 19880367
Ajax is druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Jong Ajax, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De trainer die afgelopen jaar voor de groep van het beloftenelftal stond, Dave Vos, wordt immers een van de assistenten van Francesco Farioli bij Ajax 1, waardoor er een vacature vrijkomt.
Met de aanstelling van Farioli als hoofdcoach en de overstap van Vos als assistent bij Ajax 1 moet Ajax op zoek naar een nieuwe trainer voor Jong Ajax. Dat is volgens Verweij niet zo eenvoudig. 'Wat je nu heel erg bij Ajax hoort is dat ze druk bezig zijn met het zoeken naar een trainer voor Jong Ajax, en dat is geen gemakkelijke opgave', zegt hij in de podcast.
Toch komt de journalist met twee namen die de Amsterdammers zouden overwegen. 'Er valt opeens een hele opvallende naam: Thomas Vermaelen. De oud-speler die ook trainer is geworden. Maar dat is volgens mij nog niet heel serieus. Je hoort ook wel de naam van Frank Peereboom, de jeugdtrainer die eventueel doorgeschoven kan worden.'
Vermaelen hing in 2022 zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 38-jarige voormalig centrale verdediger debuteerde in het profvoetbal bij Ajax en kende na zijn 143 wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers een geweldige carrière bij onder meer Arsenal en FC Barcelona. Sinds de zomer van 2023 is hij hoofdtrainer van België Onder 20. Peerenboom leidt sinds 2022 Ajax Onder 18.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties