René van der Gijp raadt Van Persie stap naar 'slangenkuil' Heerenveen ten strengste af

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 9:35
van persie
Waar Hélène Hendriks vorige week vrijdag bij Vandaag Inside nog met volle overtuiging vertelde dat Rick Kruys de nieuwe trainer van sc Heerenveen zou gaan worden, lijkt dat uiteindelijk toch niet waar te zijn. Robin van Persie lijkt namelijk de touwtjes in handen te gaan nemen bij de club van de pompeblêdden. René van der Gijp raadt de oud-voetballer echter af om die stap te maken. 
Wilfred Genee draagt het onderwerp aan dat Arne Slot naar alle waarschijnlijkheid zal vertrekken en vraagt aan de heren aan tafel bij Vandaag Inside wie het over zou moeten nemen. Johan Derksen heeft een voorkeur. 'Ik denk Ron Jans, als je in Nederland zoekt. Jans heeft het bij Twente ontzettend goed gedaan, nu bij Utrecht ook weer ontzettend goed. Het is ook een rustige en verstandige man.' Van der Gijp zou Jans ook graag zien, maar wel met Van Persie als assistent-trainer.

Een slangenkuil bij Heerenveen

'Ik zou zeggen, zet Van Persie ernaast en laat hem lekker twee jaar met die Ron Jans meelopen.' Derksen beaamt de woorden van Gijp en noemt Heerenveen een 'slangenkuil'. Van der Gijp toont de stand van de Eredivisie van plek acht tot plek 14. Heerenveen staat op de tiende positie. 'Van al die clubs die hier bijstaan, daarvan is alleen Heerenveen ontevreden. Voor de rest is iedere club in dit rijtje tevreden met de plek waar ze staan. Iedereen denkt dat ze een goed jaar hebben gehad, alleen Heerenveen denkt, we hadden beter gekund.'
Van der Gijp vindt dat de tiende stek een uitstekende plek is voor de Friezen. 'Ik heb ze zat zien spelen dit jaar, met een beetje pech en blessures, word je veertiende. En dan heb je het gewoon kut gedaan. Ik zou gewoon Ron Jans pakken als hoofdtrainer en Van Persie als assistent bij Feyenoord. Gewoon twee jaar opleiden en het overnemen. Dat is voor die jongen (Van Persie, red.) veel beter.'
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties