Verstappen wil genadeloos hard toeslaan in Italië: 'Is niet wat de fans willen horen'

Sportnieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 11:00
Max Verstappen
Max Verstappen hoopt in Italië weer met een flinke voorsprong te winnen, want dat vindt hij toch wel wat fijner dan met een kleine marge. De drievoudig wereldkampioen weet dat de fans dat wellicht niet leuk vinden om te horen, maar hij komt om te winnen en zijn eigen succes te creëren. Als hij geïrriteerd raakt als hem dat niet lukt, is dat naar zijn idee alleen maar goed.
Verstappen heeft vier van de zes races tot nu toe gewonnen, en moest in Miami zijn meerdere erkennen in Lando Norris. De jonge Brit pakte zijn eerste raceoverwinning nadat hij kon profiteren van de safetycar en de betere pace op de harde band. Verstappen had het hele weekend al moeite met de balans van de RB20. Na afloop was hij blij voor zijn goede vriend, maar vanzelfsprekend dacht Verstappen op de tweede trede in Miami al aan hoe het beter kan gaan in Imola. Aan het einde van de week reizen de coureurs af naar de old-school baan in Emilia Romagna om het Europese gedeelte van het seizoen af te trappen. Als het aan Verstappen ligt, wint hij dan weer met een behoorlijke marge.
'Met een marge van minstens twintig seconden', zegt Verstappen tegenover Sky Sports. 'Ik heb mijn hele leven al veel gevochten en close racing meegemaakt, dus ik vind het nu veel leuker als we zeker weten dat we met een grote marge kunnen winnen', verklaart de Limburger. Verstappen, die al sinds de Grand Prix van Spanje 2022 aan de leiding van het WK staat, weet dat de fans daar wellicht niet zo warm van worden als hij. 'Dat is natuurlijk niet wat de fans willen horen', weet Verstappen. 'Maar ik ben een eerlijke kerel, en ik kom hier om te winnen en mijn eigen succes te creëren.' Red Bull Racing neemt een upgrade mee naar Imola, maar Ferrari zal dat ook doen. Dat kan voor een spannende race zorgen tussen die twee teams.

'Anders zou het betekenen dat het me niets kan schelen'

De laatste tijd wordt hem vaker gevraagd of hij net zo lang zou willen racen als Fernando Alonso, of zichzelf nog veel langer in de sport ziet. Die vragen vindt Verstappen niet lastig te beantwoorden, want op zijn veertigste wil hij niet meer racen. Alle doelen zijn al bereikt, en de Formule 1 kan hem niet veel nieuws meer bieden. 'Het belangrijkste voor mij is om te blijven waar ik nu ben, want ik heb alles wat ik wilde bereiken al bereikt', zegt Verstappen. 'Op een gegeven moment wil ik alle verschillende soorten racen kunnen ervaren, dus op mijn veertigste wil ik hier echt niet meer zijn.'
Verstappen heeft al vaker uitgelegd dat hij het wel ziet zitten om races als de 24 uur van Le Mans te rijden. In zijn vrije tijd scheurt hij ook regelmatig met een GT3-bolide over een circuit. Voorlopig gaat Verstappen in ieder geval nergens heen, ook als hij af en toe niet wint. 'Natuurlijk word ik boos als er dingen gebeuren die we hadden kunnen voorkomen', zegt de Nederlander, die doelt op het incident in Miami, waarbij hij over de kerb reed en de RB20 lastig te besturen was. 'Ik denk dat het goed is dat ik nog steeds boos word, anders zou het betekenen dat het me niets kan schelen.'
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties