Verstappen lacht bebloede Norris uit: 'Martijn had mij natuurlijk ook gevraagd'

Sportnieuws
maandag, 13 mei 2024 om 14:27
verstappen norris
Lando Norris heeft een paar memorabele weekenden achter de rug: eerst vierde hij Koningsdag in Amsterdam, om vervolgens in Miami zijn eerste Grand Prix-zege te pakken. Max Verstappen had ook een uitnodiging voor Koningsdag op zak, maar besloot daar toch maar even niet op in te gaan.
Verstappen en Norris zijn redelijk goed met elkaar bevriend, en dus wist Verstappen al van de plannen van zijn collega. 'Ik vloog met Lando terug uit China, dus hij zei al dat hij naar Koningsdag toe zou gaan, naar Martijn', zo verwijst Verstappen naar Martijn Garritsen, bij het grotere publiek beter bekend als Martin Garrix. 'Martijn had mij natuurlijk ook gevraagd, maar ik dacht: nah, die gaan we even overslaan! Het is wel lachen natuurlijk, ik denk dat ze wel veel plezier hebben gehad.' 

Neusschade

Verstappen wijst bij zijn afwezigheid in Amsterdam uiteraard op zijn bekendheid, die het lastig maakt om in Amsterdam een feestje te gaan vieren. Norris deed dat wél, en hield een wond aan zijn neus over aan het feest. 'Hoort erbij, dat kan gebeuren', lacht de Nederlander, die in gesprek met Viaplay aangeeft dat hij zijn sport toch boven een weekendje feesten plaatst. 'Als het uitkomt, het liefste niet te dicht bij een raceweekend', zo blijft Verstappen professioneel. 'Vooral deze race (in Miami, red.), waar het best wel zwaar is, wil je niet het weekend ervoor helemaal lam zijn.' 
Norris was dus wél 'helemaal lam' in het weekend voor de Grand Prix van Miami, maar dat weerhield de jonge Brit er dus niet van om sterk te presteren. Verstappen zelf maakte een foutje, en liep schade op aan de neus en vloer van de RB20, maar aan zijn fitheid lag het niet. 'Je wilt hier wel gewoon fit aankomen, zonder dat je ziek bent. Als het volle zon is, is het hier wel zwaar', weet de 26-jarige.

Miami 2022

Verstappen wordt er dan ook op gewezen dat de Grand Prix van Miami in 2022 werd afgesloten met drie fysiek gesloopte coureurs op het podium. Verstappen won die race vanaf de derde plek, en haalde daarbij Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc in, op een moment dat Ferrari beide kampioenschappen nog aanvoerde. Verstappen kan zich ook nog wel herinneren dat hij toen behoorlijk uitgeput was. 'Tot een uur 's nachts ging het niet heel lekker. Daarna ging het wel heel goed', lacht Verstappen.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties