Marca noemt Max Verstappen hypocriet: 'Toon eens wat ballen!

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 13:03
copyright proshots 25325942
Max Verstappen klaagde na afloop van de Grand Prix van Monaco erover dat de race slaapverwekkend saai was. De Nederlander pakte op zaterdag slechts de zesde startplek, en spendeerde de zondag grotendeels onder de achtervleugel van George Russell. Verstappen liet meerdere malen weten dat hij zich flink verveelde, en dat wordt hem niet overal in dank afgenomen.
De Spaanse krant Marca verweet Verstappen hypocrisie en kopte boven haar artikel: 'Nu verveel je je opeens, nietwaar Max?' Het Spaanse medium wijst erop dat niet de hele Grand Prix saai was. 'De start van de Grand Prix van Monaco was de wildste start van een race van het hele seizoen, met chaos op drie verschillende punten in het veld, al vielen er gelukkig geen gewonden.' Carlos Sainz en Oscar Piastri raakten elkaar bij het uitkomen van de eerste bocht, en enkele meters verderop crashten Sergio PérezKevin Magnussen, en Nico Hülkenberg hard. Later in de ronde reed Esteban Ocon nog tegen teamgenoot Pierre Gasly aan.

Optocht

Voor zeven coureurs was die eerste ronde dus al incidentrijk, maar vervolgens werd met de rode vlag gezwaaid. 'Het was jammer dat de rode vlag de coureurs de kans gaf om de harde banden te gebruiken en op een Formule 3-tempo naar de finish te rijden. Ze waren meerdere seconden langzamer dan vorig jaar. Inhalen is altijd al lastig in Monaco, maar met deze lange auto's is het nagenoeg onmogelijk. Hetzelfde geldt voor Imola en Singapore. Als ze de auto's niet een meter korter maken, hebben we elk jaar drie races die op zaterdag al eindigen, en waar je zondag alleen kan hopen op technische problemen.'
Desondanks vindt Marca niet dat Verstappen recht tot klagen heeft. 'Dit mag geen excuus of verzachtende omstandigheid zijn voor Max Verstappen om zo boos te worden over de eerste race waarin hij er op zaterdag al niet aan te pas kwam. Hij kwalificeerde als zesde, en had dus zijn slechtste resultaat van het seizoen.' 'Ik had mijn kussen moeten meenemen, dan kon ik op de rechte stukken slapen', zei de Limburger tijdens de race over de boordradio.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Max Verstappen had het niet echt naar zijn zin deze Grand Prix.
Marca neemt Verstappen die klaagzang niet in dank af. 'Vorig jaar, toen hij twintig races achter elkaar won, had hij de grootste lol, en was er nog geen wolkje aan de lucht', zo vindt de Spaanse krant dat de dominantie van Verstappen ook saai was, maar hij daar niet over klaagde. 'Dit is net als bij Hamilton, die na zes jaar op rij gewonnen had, klaagde over de dominantie van Red Bull, en dat het slecht was voor de sport. Toon eens wat ballen!', adviseert Marca aan Verstappen.

Met twee maten meten

De Spaanse krant verschoof vervolgens de aandacht naar de man die het wél naar zijn zin had. 'Ferrari's tweede overwinning was dik verdiend voor Charles Leclerc. Je kan de tranen van prins Albert van Monaco wel begrijpen, want hij wacht al decennia op het volkslied. We hebben dit jaar al drie niet-Red Bull-zeges, komt er een titelstrijd?' vraagt men zich af. 'Er is in ieder geval meer strijd dan vorig jaar, toen Verstappen zeventig punten voor Fernando Alonso stond, en nu maar 31 punten voor Leclerc, en ze staan bijna gelijk bij de constructeurs. Dat is een titel waar Ferrari echt voor kan gaan, en die een wisseling van de wacht kan inluiden in de Formule 1.'
Tot slot keerde Marca terug bij de incidenten uit de eerste ronde. 'Magnussen is twee punten verwijderd van een schorsing. Niemand verdedigt hem meer, omdat hij een gevaar is. Het werd niet onderzocht omdat het de eerste ronde was, en dan krijgen de coureurs wat meer vrijheid. Maar kom op zeg: dit is een vrijbrief om de eerste ronde in een mijnenveld om te toveren. Aan de andere kant, waarom kreeg Ocon dan wel een gridstraf van vijf plekken voor Monaco?' vraagt Marca zich af, dat vindt dat er met twee maten gemeten wordt.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties