Verstappen denkt al verder dan wereldtitels: 'Ik heb veel plannen buiten de Formule 1 om'

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 10:45
max verstappen monaco interview
Afgezien van de vele successen die het team dit seizoen al op haar naam heeft kunnen schrijven, is het 2024-seizoen ook onstuimig geweest voor het team. Kijkend naar de resultaten van regerend wereldkampioen Max Verstappen lijkt hij niet echt te zijn beïnvloed door wat er binnen zijn team is gebeurd de afgelopen tijd. Toch moet de Limburger ook over zijn eigen toekomst hebben nagedacht nu er veel veranderingen binnen het team van Red Bull Racing plaatsvinden. Daarover werd hij ondervraagd door Bloomberg.
Het weekend in Imola was niet een makkelijk weekend voor het team van Red Bull, maar er kon in ieder geval weer een raceoverwinning worden bijgeschreven voor de Oostenrijkse renstal. Een week eerder was het McLaren-coureur Lando Norris die er met de overwinning vandoor ging in Miami. Doordat Red Bull niet alles onder controle leek te hebben in Miami, rees al gauw de vraag of het team ten onder gaat aan de vele veranderingen die het momenteel ondergaat. Als Verstappen voor zichzelf spreekt, is daar zeker geen sprake van.

Aftreden Newey

Begin mei werd officieel aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey vanaf 2025 officieel zal aftreden bij het team. Newey speelde een centrale rol in het ontwerpen van de Red Bull-bolides waarmee het team de afgelopen jaren het dominante team op de grid werd. Met het intreden van de nieuwe reglementen per 2026 is het de vraag of Red Bull haar dominante positie zal kunnen vasthouden. Verstappen lijkt zich vooralsnog niet druk te maken.
'Het is nogal een verandering. Het is echt jammer dat Newey het team gaat verlaten. Het zou fijn zijn geweest als hij nog onderdeel was gebleven van wat we aan het doen zijn. Hij is heel belangrijk voor ons geweest, vanaf de start van Red Bull Racing. Op een gegeven moment heb je heel veel goede mensen in je team en heb je een hele sterke technische afdeling. Die vertrouw ik volledig voor de toekomst. Dus het vertrouwen is heel groot en ik kijk uit naar de komende jaren. Natuurlijk was het fijn geweest om Newey er nog bij te hebben. Maar uiteindelijk kan je iemand die nieuwe uitdagingen wil aangaan niet stoppen.'

Ontspanning na de race

Verstappen heeft er dan ook geen moeite mee gehad om gefocust te blijven te midden van alles wat zich binnen zijn team afspeelde. 'Ik ben best wel een ontspannen persoon. Wanneer ik naar huis ga, denk ik niet al te veel na over de Formule 1. Dingen die andere teams aangaan interesseren mij al helemaal niet. Ik focus mij op wat ik binnen mijn eigen team wil doen. Ik wil mij zoveel mogelijk afschermen voor de dingen daarbuiten. Ik ben hier voor de resultaten. Ik richt mij op presteren en daarin doe ik alles wat ik kan doen', vertelt de Nederlander.

Plannen voor de toekomst

Natuurlijk is Verstappen zelf ook gaan nadenken over zijn toekomst in de sport, met name nu zijn team met enige regelmaat het gesprek van de dag vormde. De Nederlander heeft al wel een idee over wat hij wil gaan doen nadat zijn Formule 1-carrière ten einde komt. 'Ik zal altijd blijven racen, maar wel minder dan in de Formule 1. Dat is zo intens. Ik heb veel plannen buiten de Formule 1 om. Ik doe veel op de simulator, virtueel racen. Ik wil een manier vinden om andere coureurs, die niet het geld hebben om in go-karting te starten, toch echt te laten racen, om voor hen een kans te creëren door middel van de virtuele racewereld, zodat zij het ook in het echt een kans krijgen. Dat is iets waar ik heel geïnteresseerd in ben. Al het andere hangt ook af van hoeveel tijd je hebt. Er gebeurt genoeg op de achtergrond.'

Duurzaamheid

Over de toekomst van de sport zelf heeft de regerend wereldkampioen ook wel een idee. Volgens Verstappen kan er het een en ander worden aangepast aan de racekalender. 'Wat we op dit moment doen in de Verenigde Staten is geweldig. Het hebben van drie races op drie verschillende plekken werkt heel goed. Wat, denk ik, verbeterd kan worden is het reizen. We gaan nog steeds te erg van hot naar her. Het zou logischer zijn om in Azië te starten, daar een paar back to backs te hebben, en dan naar Europa te gaan. En dan vanuit daar naar Amerika te gaan of waar dan ook. We kunnen een paar dingen nog verbeteren, ook met het oog op duurzaamheid.' Volgens Verstappen is het de vraag of de sport zoveel mogelijk tickets wil verkopen of dat duurzaamheid de overhand hoort te krijgen.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties