Verstappen jaagt op een bijzonder record in Monaco: 'Het is nieuw voor me dit jaar'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 21:45
copyright proshots 25320673
Max Verstappen ziet het hele Formule 1-veld steeds dichter bij elkaar komen. De Nederlander verwacht geen herhaling van de close finish tussen Verstappen en Lando Norris in Emilia-Romagna, maar wel dat het weekend in Monaco andere obstakels zal opleveren. Toch heeft de Nederlander er alle vertrouwen in dat zijn team moeilijk te verslaan zal zijn in het kampioenschap.
Verstappen wist tijdens de laatste race in Imola Norris maar nipt achter zich te houden, en reed zeven tienden voor de Brit over de finishlijn. De Nederlander verwacht geen exacte herhaling van de spannende finale in Monaco, omdat Imola volgens de coureur heel anders is dan de straten van Monte-Carlo.
'Ik denk ook niet dat dit een makkelijk weekend wordt, maar dat is Monaco altijd, moeilijk om de banden aan de praat te krijgen, rode vlaggen. Er kunnen veel dingen goed gaan, maar er kunnen ook veel dingen fout gaan', aldus Verstappen in de persconferentie voorafgaand aan het Monaco Grand Prix-weekend. Toch verwacht de drievoudig wereldkampioen tegenwoordig wel bij elke race dat het veld steeds dichter op elkaar zal rijden. 'Na Miami was het in Imola duidelijk dat (het veld, red.) behoorlijk is dichtgegroeid. Het zal er dus helemaal vanaf hangen wie de prestaties met de auto zal neerzetten, wie de juiste set-up heeft. Je kunt zeker zien dat het veld dichter op elkaar aansluit.'
Verstappen wordt toch nog even gevraagd over het afgelopen weekend in Imola, en hoe de coureur het voor elkaar kreeg om toch het verschil te maken, zeker nadat het Italiaanse weekend niet goed begon voor Red Bull. 'Ervaring, je weet gewoon hoe je beter met bepaalde situaties om moet gaan', is het nuchtere antwoord van de Nederlander. 'We proberen gewoon rustig en kalm te blijven. Teams halen ons in en verslaan ons, maar met de ervaring van de afgelopen jaren zijn we een team dat moeilijk te verslaan is in het kampioenschap, omdat we niet veel fouten maken.'

Verstappen doet nog geen beloftes

Verstappens polepositie in Imola betekende dat de Nederlander het record voor meeste opeenvolgende poleposities van Ayrton Senna evenaarde, acht, en de Nederlander heeft in Monaco de kans om het record te breken. Verstappen durft echter nog niet te voorspellen of hem dat dit weekend ook echt gaat lukken. 'Het is altijd een moeilijk circuit om alles voor elkaar te krijgen. Het is nieuw voor me dit jaar, alles komt samen in de kwalificatie, dus ik ga het proberen!', aldus de Nederlander.
De Red Bull-coureur was nog maar zeventien jaar oud toen hij zijn Formule 1-carrière begon. Nu vermoedelijk het volgende Formule 1-tienerwonder, Andrea Kimi Antonelli, in de coulisse staat om tot de Formule 1 toe te treden, wordt Verstappen gevraagd hoe hij zijn jaren als tienerwonder heeft beleefd. De Nederlander wees er vooral op hoe belangrijk het is om fouten te maken en hoe goed het voor hem was dat hij toen bij Toro Rosso reed nog ietsjes onder de radar kon blijven, terwijl hij zijn vak leerde.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties