Veroordeelde Dani Alves verliest steun van familie oud-teamgenoot: 'Punt uit'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 15:45
copyright proshots 24743885
Op 22 februari j.l. werd voormalig FC Barcelona-verdediger Dani Alves door een Spaanse rechtbank veroordeeld tot viereneenhalf jaar celstraf. Afgelopen woensdag gloorde er weer hoop aan de horizon voor de Braziliaan: tegen betaling van een slordige miljoen euro borg mocht hij zijn cel verlaten. Inmiddels is Alves echter de financiële steun verloren van een voorname geldschieter: de familie van oud-teamgenoot Neymar.
Neymar en Alves waren jarenlang ploeggenoten bij FC Barcelona, en sindsdien onderhield Alves een band met Neymars rijke familie. Naar verluidt kon hij in de loop van zijn slepende strafzaak op zo'n 150.000 euro aan (vergoede) verdedigingskosten rekenen. Nu Alves schuldig is verklaard, heeft de zaak alleen een voor hem nadelige wending genomen.

Afstand van de kwestie

'We hebben Dani Alves altijd gesteund, zonder enige link met de rechtszaak', spreekt de vader van Neymar in een statement. 'Na zijn veroordeling linken Spaanse media mijn naam en de naam van mijn zoon nog altijd aan de strafzaak. Dat willen wij niet meer.' Neymar senior wenst Alves en zijn familie het beste, maar is niet bereid om de verlangde borgsom te betalen of eraan bij te dragen. 'Voor ons is de zaak voorbij. Punt uit'.

Borgsom te grote gunst?

Naast de viereneenhalf jaar cel, die Alves kreeg opgelegd wegens het aanranden van een vrouw (eind 2022), mag de oud-speler negenenhalf jaar niet met het slachtoffer spreken. Ester Garcia, de advocate van het slachtoffer, vindt dit niet genoeg; zij spreekt er schande van dat er woensdag een borgsom is bepaald. 'Het is een schandaal dat we iemand vrijlaten, terwijl we weten dat hij in een mum van tijd de som van een miljoen euro kan ophoesten', aldus de advocate. 'Het lijkt erop dat hier aan klassenjustitie wordt gedaan.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties