Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Zet Koeman Wijnaldum in de basis?

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 14:24
wijnaldum
Het Nederlands elftal speelt woensdagavond om 21:00u de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal 2024 tegen Engeland om een plek in de finale tegen Spanje te bemachtigen. Reikhalzend kijken voetballiefhebbers uit naar de aftrap én het moment waarop bondscoach Ronald Koeman zijn opstelling bekend maakt. Sportbookies doet alvast een poging en voorziet één wijziging in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Turkije.
In het doel begint, zoals elke wedstrijd dit EK, Bart Verbruggen. De pas 21-jarige sluitpost van Brighton & Hove Albion hield Oranje tegen Turkije meerdere keren op de been en speelt een uitstekend toernooi, waardoor Koeman geen enkele reden heeft om Mark Flekken of Justin Bijlow ineens in de basis te zetten.
In de verdediging verwachten wij dat de bondscoach vasthoudt aan de gebruikelijke vier namen: Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Er gingen heel wat stemmen op van verscheidene journalisten om Micky van de Ven in de basis te zetten ten koste van Van Dijk of Aké, maar wij verwachten dat Koeman, zeker tegen een tegenstander als Engeland, vasthoudt aan wat hij kent en vertrouwt.
Op het middenveld zijn Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders verzekerd van een basisplaats, maar op de nummer tien-positie is het nog gissen. Zal Memphis Depay daar komen te spelen met Wout Weghorst in de spits? Behoudt Xavi Simons zijn basisplaats ondanks zijn zwakke optreden tegen de Turken? Of tovert Koeman een konijn uit de hoge hoed? Wij verwachten dat Simons tegen Engeland mag beginnen, maar zullen er niet raar van opkijken als Georginio Wijnaldum in de basis begint. Koeman staat bekend als een heel conservatieve coach, die vasthoudt aan spelers die hem in het verleden goed gediend hebben. Wijnaldum is zo'n soort speler, en brengt bovendien de ervaring tegen de Engelsen. We schatten de kans op zo'n 25% dat de speler van Al-Ettifaq in de basis begint, tegenover 75% voor Simons.
Dan de voorhoede, waar Cody Gakpo als topscorer verzekerd is van zijn basisplaats. Koeman ziet Depay het liefst in de as staan, terwijl Steven Bergwijn als rechtsbuiten al geen goede indruk maakte tegen Turkije, waardoor Gakpo geen enkele concurrentie heeft. Naast hem, in de punt van de aanval, begint ondanks hevige kritiek Depay. Op rechtsbuiten zal de enige wijziging zijn. Bergwijn wordt vervangen door Donyell Malen, die twee keer scoorde tegen Roemenië.
Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Depay, Gakpo

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties