Hoeveel geld heeft Oranje al bij elkaar gevoetbald dit EK?

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 20:55
copyright proshots 25699317
Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond na een zwaarbevochten zege voor het eerst in twintig jaar weer de halve finale van het EK voetbal bereikt. Door de overwinning tegen Turkije (2-1) heeft Oranje ook weer wat premies mogen bijschrijven. Hoeveel euro heeft het Nederlands elftal dit EK al bij elkaar gevoetbald?
Tot dusver heeft Oranje 18,75 miljoen euro bij elkaar verdiend op het EK. De ploeg plaatste zich met een zwaarbevochten zege op Turkije voor het eerst sinds twintig jaar voor de halve finale van een Europese eindronde. Alle halve finalisten van het EK in Duitsland krijgen 4 miljoen euro van de UEFA.
De startpremie voor het toernooi was 9,25 miljoen euro. Oranje verdiende 1,5 miljoen euro met een overwinning op Polen (2-1) en een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0). Nederland ontving 1,5 miljoen euro voor het bereiken van de achtste finales en 2,5 miljoen euro voor een plek in de kwartfinales.
Oranje speelt woensdag tegen Engeland om een plek in de finale van het EK. De twee finalisten krijgen 5 miljoen euro. De winnaar pakt 8 miljoen euro. Het geld dat Oranje bij elkaar voetbalt, gaat naar de KNVB.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties