Deutsche Bahn biedt excuses aan na treinincident Oranje: 'Veiligheid staat altijd voorop'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 22:45
copyright proshots 25596641
De Deutsche Bahn, het Duitse equivalent van de NS, heeft excuses aangeboden aan het Nederlands elftal. Wegens problemen kon de ploeg van bondscoach Ronald Koeman niet per trein naar Dortmund afreizen voor het halve finaleduel met Engeland. De spelers en stafleden van Oranje pakten rond 21.00 uur het vliegtuig.
Het Nederlands elftal wilde dinsdag aanvankelijk om 16.00 uur de trein nemen vanuit de vaste uitvalsbasis in Wolfsburg naar Dortmund. Door een 'stremming op het traject' werd de treinreis geannuleerd, en werd er halsoverkop gekozen voor een vliegreis. 'Wij betreuren het ten zeerste dat het Nederlands elftal niet zoals gepland met de ICE van Wolfsburg naar Dortmund kon reizen', vertelt een woordvoerder, zoals gemeld door BILD. 'De trein die gepland stond voor de reis naar Dortmund was betrokken bij een incident met een dier op weg naar Wolfsburg. Veiligheid staat altijd voorop.'
'Daarom moest de trein vóór het vervolg van zijn reis worden geïnspecteerd op mogelijke schade, waardoor hij 134 minuten later dan gepland aankwam in Wolfsburg. In dergelijke gevallen worden altijd alternatieve opties besproken met de UEFA en de teams', vervolgt de reactie. Door de forse vertraging moest de persconferentie, waarop Koeman en Oranje-verdediger Nathan Aké de pers te woord zouden staan, worden geannuleerd. Inmiddels zijn Koeman en zijn team wel aangekomen in Dortmund.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties