Succes legt toptalent Veijer geen windeieren: 'Ik krijg wat meer DM's van vrouwen'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 9:45
copyright proshots 23157271
Nederland lijkt na Max Verstappen zomaar weer een nieuw groot talent in de geledingen te hebben. Collin Veijer (19) won op 12 november de Grand Prix van Maleisië in de Moto3 en sindsdien is hij echt bekend geworden in Nederland. Het was het debuutjaar voor Veijer in de Moto3. In maart is het nieuwe seizoen begonnen, waar hij als vijfde eindigde in Qatar en als zesde in Portugal.
In Helden Magazine vertelt Veijer lachend waar het succes eind 2023 voor heeft gezorgd. Het aantal vrouwen dat interesse in hem heeft is flink gestegen. Veijer: 'Ik kijk daar eerlijk gezegd niet heel erg naar', reageert hij als een echte topsporter dat zou moeten doen. 'Ik krijg wel wat meer DM's op Instagram binnen van vrouwen dan ik normaal krijg', grinnikt de man uit Staphorst.
Vervolgens vertelt hij wat de aandacht met hem heeft gedaan. 'Vooral de aandacht. In de kring mensen die ik om mij heen heb, is er niks veranderd. Maar van buitenaf zie je wel dat wanneer je succes hebt, mensen je ineens heel leuk vinden. Daar zitten goede mensen tussen, maar ook wat mindere', vertelt Veijer.

Max Verstappen

Als het over Veijer gaat, dan valt soms ook de naam van Verstappen. Niet gek, aangezien ze beiden erg talentvol zijn en allebei in de snelle sporten aanwezig zijn. Verstappen is dan ergens ook een voorbeeld voor de Moto3-coureur. 'Ik wil naam maken voor mezelf, maar ik probeer in de motorsport wel te bereiken wat Max in de Formule 1 heeft bereikt. Daar ben ik nog lang niet', klinkt het realistisch.
'Max heeft drie wereldtitels he, ik heb er nog geen één', lacht Veijer. Het is niet normaal wat hij de afgelopen jaren heeft laten zien', aldus de jonge coureur. Veijer heeft geen persoonlijk contact met Verstappen, maar leest het wel in de media als Verstappen een keer wat over hem heeft gezegd. 'Hij vertelde dat hij mijn talent ziet en dat het er nu om gaat hoe ik mezelf kan ontwikkelen. Dat zijn mooie woorden, goed voor mijn zelfvertrouwen.'
Collin Veijer in actie eerder dit seizoen
Collin Veijer in actie eerder dit seizoen

MotoGP vs F1

Veijer, die nu in Barcelona woont, legt verder uit dat in de Moto3 het effect van de coureur groter is dan in de Formule 1 op het resultaat. Maar, mocht hij de MotoGP gaan behalen, dan wordt dat verschil kleiner, daar is de machine ook erg belangrijk. Als Veijer verder gaat doorbreken, dan is de vraag hoeveel interesse er voor hem gaat komen in vergelijking met Verstappen. 'Ik denk dat je dit effect dit jaar al een beetje zag toen ik mijn eerste overwinning pakte in de Motor3. Ik denk niet dat de MotoGP net zo populair gaat worden als de Formule 1, maar dat effect gaat het in iets mindere mate wel hebben.'
De volgende race die Veijer moet gaan rijden is die in de Verenigde Staten op 14 april aanstaande. De race die ervoor zou komen in Argentinië is afgelast. Vanwege de financiële crisis in het land konden de organisatoren het niet meer bolwerken. In Argentinië geldt al een tijdje een inflatie van meer dan 100 procent en er is veel armoede. Ook is de waarde van de munt snel gezakt.
Lees het hele interview met Veijer in Helden Magazine.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties