Van 't Schip weet waarom Ajax na de winterstop instortte: 'Daarna is de klad erin gekomen'

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 12:45
copyright proshots 24123580
John van 't Schip heeft in gesprek met Ajax TV aangegeven waarom Ajax na de winterstop een stuk minder punten haalde dan voor de winterstop. De Amsterdamse club had een paar maanden geleden nog volop uitzicht op plek 3, maar staat inmiddels acht punten achter op nummer vier AZ.
'De laatste periode is best lastig geweest. We hebben veel punten verloren en zijn uitgeschakeld in Europa. We waren net goed begonnen na de winterstop en hadden de aansluiting gevonden', blikt Van ‘t Schip terug op de start van het kalenderjaar. 'Daarna is toch de klad erin gekomen. Dat komt aan de ene kant doordat er een aantal heel creatieve spelers ontbrak, en dan wordt het voor ons lastiger om voorin heel gevaarlijk te worden.'
De oefenmeester kreeg daarom af en toe behoorlijke kritiek voor zijn kiezen. Hij geeft aan dat 'erg interessant' te hebben gevonden en hoopt het in de laatste acht wedstrijden om te draaien. 'Je bent van de achttiende van de vijfde plek gestegen. Omdat we punten hebben verloren is het nu zaak om deze vast te houden. Met nog 24 punten te verdelen is het zaak om zoveel van die 24 punten als mogelijk is te halen. Het zou prachtig zijn om er nog een mooi slot aan toe te voegen, dan is het een heel leerzaam jaar geweest.'

Blessures en periode Van 't Schip

Aanvoerder Steven Bergwijn, betrokken bij twaalf doelpunten in zeventien wedstrijden, is een van de creatieve spelers die de trainer eerder noemde. Hij raakte halverwege december geblesseerd. In januari was hij terug, maar begin februari kreeg hij te maken met een kwetsuur van zijn hamstring. Daar lijkt de 26-jarige nu eindelijk van hersteld. Steven Berghuis heeft exact dezelfde statistieken als Bergwijn, raakte 18 februari geblesseerd en is nog een tijdje uit de running. De achttienjarige Mika Godts lijkt ook eindelijk weer fit.
Ajax begon onder Van 't Schip uitstekend, met 28 punten uit 10 wedstrijden. Daarna, sinds eind januari, werd er nog maar één keer gewonnen in de Eredivisie, de 2-0 overwinning tegen FC Utrecht. Ajax ging toen van gelijke punten met AZ en slechts zes punten achterstand op FC Twente naar acht punten achterstand op de Alkmaarders en twaalf op de Tukkers. De vijfde plaats lijkt daardoor het hoogst haalbare voor de Amsterdammers dit seizoen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties