Van Hooijdonk fileert Van der Vaart: 'Pijnlijk om te zien'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 14:23
copyright proshots 13308156
Rafael van der Vaart was afgelopen zaterdag één van de vele oud-Ajacieden die meespeelde in de wedstrijd tussen de Ajax Legends en Liverpool Legends. De analist van Studio Voetbal kreeg zondag in de uitzending een analyse van collega Pierre van Hooijdonk. En deze was niet al te best...
Van Hooijdonk kon het niet laten om zijn licht te laten schijnen op de prestaties van Van der Vaart tegen Liverpool. 'Met hoge verwachtingen en tromgeroffel werd aangekondigd dat hij mee zou doen aan die wedstrijd. Daar heb ik dus even de focus op gelegd', begint Van Hooijdonk nog hoopvol.
Van der Vaart startte op Anfield Road in de basis en dat vond Van Hooijdonk meer dan terecht. 'Op basis van zijn status wel, maar hij was erg nonchalant. Een pisballetje geven, maar in zo'n wedstrijd moet je klinisch zijn', zegt Van Hooijdonk met een duidelijk cynische ondertoon. 'Je moet dan de knop om kunnen zetten. Maar kijk hier nou, hij vraagt de bal en wordt gewoon helemaal overgeslagen', lacht van Hooijdonk die de volgepakte studio aan het lachen krijgt met de vertoonde beelden.

Van der Vaart vond het zelf ook niet best

'Ik vond het pijnlijk om te zien, want het is zo'n grote voetballer geweest. Kijk dit: waarom geef je die bal door de lucht als het allemaal zo makkelijk kan. Hij maakt zelfs een sliding. Nou als Van der Vaart een sliding maakt gaat er altijd wat mis. Die 30 gespeelde minuten vind ik wat aan de lange kant', sluit Van Hooijdonk zijn analyse af. Van der Vaart kan er smakelijk om lachen. 'Ik moet eerlijk zeggen. Er is geen speld tussen deze analyse te krijgen. Ik had al het gevoel dat ik overgeslagen werd, maar dit is de bevestiging', luidt de korte reactie van Van der Vaart.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties