Update | 'Ajax en Kroes spraken al meermaals met mogelijke opvolger Mislintat'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 16:25
christopher vivell
Ajax heeft in haar zoektocht naar een nieuwe directeur transfers al een aantal kandidaten in beeld. Momenteel circuleren er meerdere namen rond in de Johan Cruijff Arena, één daarvan is die van Christopher Vivell, een directeur met ervaring bij RB Leipzig en Chelsea. De Amsterdammers hebben naar verluidt al meermaals met deze voorname kandidaat gesproken.
Na zijn aanstelling als algemeen directeur bij Ajax heeft Alex Kroes aangekondigd dat hij deze zomer verantwoordelijk zal zijn voor transfers. Hij krijgt hierbij ondersteuning van hoofdscout Kelvin de Lang, director of football Marijn Beuker en de technische experts binnen het bestuur van Ajax. Niettemin is Kroes van plan om na de transferperiode een dealmaker aan te stellen bij Ajax.
In dit kader wordt Vivell genoemd als een mogelijke kandidaat voor deze rol bij de Amsterdammers. Vivell, een 37-jarige Duitser, heeft een achtergrond bij clubs binnen het Red Bull-concern. Hij heeft technische functies bekleed bij Red Bull Salzburg en RB Leipzig, en diende ook als sportief directeur bij Chelsea. Zijn samenwerking met de club uit Londen begon in november 2022, maar werd na acht maanden beëindigd omdat de club een andere koers wilde varen.

Oude bekende Ajax

Vivell heeft al eerder zaken gedaan met Ajax als sportief directeur van RB Leipzig. Een jaar nadat Brobbey transfervrij de overstap maakte naar Duitsland, werd hij voor zestien miljoen euro teruggekocht door Ajax. Vivell heeft ook spelers als Angeliño, Josko Gvardiol, Dominik Szoboszlai, Ilaix Moriba en Timo Werner naar RB Leipzig gehaald. Tevens wordt hij Bij Red Bull Salzburg beschouwd als de ontdekker van Erling Haaland.
Hoewel Vivell hoog op de lijst van potentiële kandidaten bij Ajax staat, zal hij niet de enige zijn. Voorlopig hanteert Kroes het Feyenoord-model, waarbij hij als algemeen directeur ook de eindverantwoordelijkheid draagt voor het technische aspect. Op deze manier kan het huidige leiderschap van Ajax de komende transferperiode effectief managen, terwijl de nieuwe directeur transfers zonder vooroordelen aan zijn taak kan beginnen.

'Vivell sprak al meermaals met Ajax'

Update | Dinsdag 26 maart, 16:23u: Dinsdagmiddag meldt Florian Plettenberg op X dat Ajax meermaals heeft gesproken met Vivell, én (inderdaad ook) met andere kandidaten. De Duitse journalist van Sky Sport Deutschland geeft aan dat Ajax zeer geïnteresseerd is in Vivell als de nieuwe directeur transfers. Een beslissing is nog niet genomen, zo meldt Plettenberg verder. Vivell zou meerdere opties hebben, terwijl hij nog altijd onder contract staat bij Chelsea. Wel is het volgens Plettenberg zeker dat Ajax-directeur Alex Kroes een fan is van Vivell.
© [gedeeltelijk]: AjaxShowtime
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties