Van 't Schip verrast en begint met Gaaei en Godts tegen Sparta

Sportnieuws
zondag, 17 maart 2024 om 15:33
ajax
De opstelling van Ajax voor het uitduel met Sparta Rotterdam is bekendgemaakt. De Amsterdammers kunnen niet beschikken over Devyne Rensch, hij wordt vervangen door Anton Gaaei. Verder valt op dat Branco van den Boomen weer in de basis begint, terwijl Mika Godts zijn basisdebuut mag maken.
Diant Ramaj staat zoals gewoonlijk weer in het doel. De enige officiële verdedigers in de basisopstelling heten Anton Gaaei, Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan. Hierdoor is het aannemelijk dat Branco van den Boomen als centrale verdediger naast Kaplan staat en Hato als linksback.
Op het middenveld spelen Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Sivert Mannsverk. John van 't Schip lijkt terug te grijpen op een 4-3-3 systeem, want met Godts staat er een echte linksbuiten in de basis. Kristian Hlynsson zal waarschijnlijk als rechtsbuiten functioneren, terwijl Brian Brobbey de spits is. Steven Bergwijn zit voor het eerst sinds begin februari weer bij de selectie, nadat hij er lange tijd met een hamstringblessure uitlag. Josip Sutalo zit niet bij de selectie.
Volledige opstelling Ajax: Ramaj; Hato, Kaplan, Van den Boomen, Gaaei; Mannsverk, Henderson, Taylor; Godts, Brobbey, Hlynsson

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties