Groot schandaal Aston Villa-Ajax: 'Wat doen die mensen in het VAR-centrum?'

Sportnieuws
zondag, 17 maart 2024 om 18:04
ajax
Ajax is in het uitduel tegen Aston Villa in de Conference League door de arbitrage zwaar benadeeld, vinden Mario Been en Hans Kraay junior in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Ollie Watkins had volgens het tweetal namelijk een rode kaart moeten krijgen voor een zware overtreding op Diant Ramaj.
Watkins gleed na een kwartier spelen door op Ramaj en raakte de 22-jarige doelman vol op zijn enkel. Het was echter niet de doelman, maar juist de spits die minutenlang geblesseerd op het veld bleef liggen. Uiteindelijk kreeg hij nog wel geel voor de actie, waar een rode kaart wellicht niet had misstaan.
Hij is een Duitser, maar dit is nou typisch Nederlands', aldus Been. 'Hier is veel te weinig ophef over gemaakt, ook door de rest van de spelers van Ajax. Ik vind dit een rode kaart. Gebeurt dit bij een Italiaanse ploeg, dan rollen ze zeven keer heen en weer en gaat de VAR misschien wel kijken. Dit had best kunnen helpen om misschien wel een resultaat te halen.'

Groot schandaal van de VAR

Kraay junior is van mening dat de VAR sowieso de scheidsrechter had moeten overrulen. 'Ik vind dit echt een van de grootste schandalen van de afgelopen maanden. Het is werkelijk ongelooflijk. Wat doen die mensen in het VAR-centrum? Die hebben deze beelden toch ook? Er zit niet één meneer aan de knoppen bij de VAR, maar er zitten er drie of vier.'
Watkins kon na zijn blessure verder voetballen en scoorde nog geen vijf minuten na het voorval middels een kopbal. Daarna werd de pijn toch te hevig en moest hij zich laten vervangen. Overigens was dat niet de enige controversiële beslissing van de scheidsrechter. Morgan Rogers maakte met al geel op zak in de eerste helft een behoorlijke overtreding op Devyne Rensch en kreeg daar geen tweede gele kaart voor.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties