'Van 't Schip met Ajax in gesprek over andere rol'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 15:35
copyright proshots 24123580
Ajax is met John van 't Schip in gesprek over een andere rol bij de club. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. De huidige interim-trainer van de club zou na dit seizoen 'Head of Coaching' worden, maar het medium schrijft nu dat Van 't Schip heeft aangegeven dat zijn voorkeur daar niet ligt.
Eind oktober vorig jaar kondigde Ajax al aan dat Van 't Schip na zijn periode als interim-trainer van het eerste elftal een rol in het technisch management zou vervullen. Later werd dat 'Head of Coaching', een rol waarbij hij jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst zou moeten begeleiden.

Andere rol

Van 't Schip zou voor zichzelf een andere toekomst in gedachten hebben. Zodoende is hij nu met de Amsterdamse club in gesprek over een andere rol bij de club. Ajax hoopt Van 't Schip in ieder geval binnenboord te houden, zo valt te lezen. De oefenmeester heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2025.

De weg omhoog

Na het vertrek van Maurice Steijn nam Van 't Schip - nadat Hedwiges Maduro het twee duels kort overnam - het stokje over. Met Van 't Schip aan het roer klom Ajax van een virtuele achttiende plaats naar plek vijf. Meer dan die vijfde plek zit er dit seizoen niet in. Mocht Ajax het seizoen als vijfde eindigen, plaatst de club zich voor de voorrondes van de Europa League, al zou Ajax zich met een vijfde plaats ook nog rechtstreeks kunnen plaatsen voor dat toernooi.

Zoektocht naar een trainer

Van 't Schip maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen geen trainer van Ajax meer zal zijn. Wie de nieuwe trainer van Ajax wordt, is nog ongewis. In de afgelopen periode werden drie namen aan Ajax gelinkt. Zo wordt Graham Potter door het AD als hoofdkandidaat gezien, terwijl De Telegraaf claimt dat men bij Ajax op Erik ten Hag wacht. Een derde optie zou OGC Nice-trainer Francesco Farioli zijn. Ajax begint half juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zodoende wil de club op trainersgebied relatief snel zaken doen.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties