Update | Ajax en Graham Potter onderhandelen nog over salaris, maar terugkeer Kroes 'bespoedigt zekere komst'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 16:26
potter
Graham Potter heeft een eerste officiële aanbieding van Ajax afgewezen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De oefenmeester geldt als topkandidaat om trainer van de Amsterdamse club te worden, maar het voorstel van Ajax voldoet nog niet aan zijn financiële eisen.
'Reden voor de 48-jarige Potter om die eerste aanbieding meteen van tafel te vegen, is dat Ajax daarmee bij lange na niet in de buurt kwam van het salaris dat hij zelf voor ogen heeft', zo schrijft de krant. 'Dat betekent dat de bezuinigende topclub zich veel verder zal moeten strekken om de topkandidaat voor de trainerspost in te kunnen lijven.'
Het sportieve aspect van de deal zou Potter overigens 'ondertussen best zien zitten'. De oefenmeester had al gesprekken met onder anderen Alex Kroes, die hij vorige jaar leerde kennen toen de bestuurder in Engeland was. 'Nadat de algemeen directeur op 15 maart officieel bij Ajax begon, ging hij meteen, geflankeerd door directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang, verder in gesprek met Potter in Amsterdam.' 
Inmiddels is Kroes door de Raad van Commissarissen van Ajax geschorst. Er wordt hem verweten met voorkennis te hebben gehandeld in aandelen van de club. Zijn schorsing betekent dus niet dat Ajax de jacht op Potter opgeeft. Volgens de club hebben de Amsterdammers onder leiding van de Engelsman een grotere kans op 'een sportieve wederopstanding' dan met de Nederlandse trainers die momenteel beschikbaar zijn om aan de slag te gaan. 
Eerder deze maand voerde Louis van Gaal, adviseur van de RvC van Ajax, een gesprek met Potter. Laatstgenoemde zou de uitdaging om Ajax zowel nationaal als internationaal weer op niveau te brengen wel zien zitten. 'Om aan die megaklus te beginnen, verlangt Potter echter een veel betere aanbieding van Ajax. De nummer vijf van de eredivisie kan ook doorschakelen naar andere kandidaten.'

Van Praag en Kroes

Volgens het AD is het voor nu de vraag wie de onderhandelingen met Potter verder zal oppakken. Binnen Ajax is er een grote vraag naar de terugkeer van Kroes als algemeen directeur, maar daar lijkt Michael van Praag - voorzitter van de RvC - nog niet in mee te willen. Donderdagavond is er een crisisberaad waarin hij de bestuursraad en Ajax' leden wil overtuigen van zijn standpunt om Kroes te schorsen en zelfs te ontslaan.

Update na herintreding Kroes

Update | donderdag 25 april, 16.25u: Graham Potter zal alsnog op korte termijn worden aangesteld als nieuwe trainer van Ajax. Dat meldt journalist Sam C. - van de platforms UnitedStandMUFC en ThatsFootballTV - op X. Hij geeft aan dat de Engelse trainer nog voor vrijdag zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract bij de Amsterdamse club. Wel moeten Ajax en Potter nog overeenkomen over het salaris van de voormalig trainer van Brighton & Hove Albion en Chelsea. Eerder op de donderdag werd nog gemeld dat Potter de eerste aanbieding van Ajax naast zich neergelegd heeft vanwege financiële redenen. De oefenmeester zou eigenlijk samen met de inmiddels teruggekeerde Alex Kroes op de tribune zitten bij Ajax - Excelsior, maar dat ging last minute niet door.

🚨 NEW: Potter deal still on to be finalized before tomorrow, despite him rejecting the first offer on a financial basis. Plan was for him and Kroes to be present at the game on Wednesday vs. Excelsior but there was a last minute change of schedule, I’m told. Kroes now…

Sam C
Sam C
@SamC_reports

🚨 EXCLUSIVE: Graham Potter will be present at the game vs. Excelsior today, in addition to a delegation from Wasserman, Alex Kroes and more people around this deal, I’m told. The expectation is that Ajax are attempting to finalize any deal before tomorrow.

421
Reply
© Ajax Showtime
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties