Ajax heeft derde naam toegevoegd aan lijstje voor opvolgers John van 't Schip

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 13:20
ajax
Er is meer duidelijkheid over de trainerspositie bij Ajax. De club heeft inmiddels een klein lijstje namen die ze graag naar de hoofdstad zouden willen halen. Bart Sanders vertelt dat in de Pantelic Podcast. Zo waren de namen van Graham Potter en Erik ten Hag reedsbekend. Nu is er ook een niet nader genoemde internationale trainer toegevoegd aan het lijstje. Het lijstje is opgesteld door onder meer Marijn Beuker en Kelvin de Lang. 
Het is al een tijd bekend dat John van 't Schip na het huidige seizoen de functie van hoofdtrainer niet meer zal bekleden. De huidig hoofdtrainer zal hoogstwaarschijnlijk aan de slag gaan als head of coaching binnen Ajax. Sanders vertelt dat er een favoriet is. 'Wat je nu hoort in de wandelgangen is dat Graham Potter enorm goed erop staat en dat dat zelfs behoorlijk concreet wordt.' De Engelsman werd vorig jaar april nog ontslagen na tegenvallende resultaten bij Chelsea.

Ajax wil op korte termijn trainer presenteren

Sanders vertelt verder. 'Er zijn nog twee andere kandidaten, er schijnt een shortlist te zijn van drie kandidaten. Erik ten Hag staat ook op die shortlist, alleen die heeft nog een club. Het nadeel aan hem is dat Ajax op korte termijn een trainer wil presenteren en daarom niet kan wachten op trainers die nog onder contract staan bij hun clubs. Dat is bij Potter wel een groot voordeel, die is gewoon beschikbaar.'
Sanders ziet niet gebeuren dat Ten Hag de overstap maakt. 'Ik denk wel dat ze hem gepolst hebben en dat Ten Hag zijn eisenpakket op tafel heeft gelegd, ook zijn invloed bij transfers, maar ik denk niet dat het realistisch is.' Eerder kwam er naar buiten dat Ajax graag een Nederlander aan het roer zou willen hebben, maar die eis lijkt nu dus de prullenbak in te zijn gegaan. 'Je hebt met Potter en nog een andere internationale naam twee coaches waar ze toch verder kijken en niet blindstaren op het Ajax-DNA en Nederlandse nationaliteit', sluit podcasthost Sanders af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties