Van Gerwen na nieuwe domper: 'Al meteen liep het mis'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 12:59
copyright proshots 24833586
Voor Michael van Gerwen eindigde ook de negende speelronde van de Premier League of Darts in een teleurstelling. De Brabander droop in de halve finale af tegen Luke Littler. De tienersensatie uit Engeland versloeg de Nederlander met 6-3. Na afloop van het verloren duel gaf 'Mighty Mike' aan dat het al snel de verkeerde kant op ging tegen Littler. 'Ben gewoon teveel met hem bezig in plaats van me te concentreren op mijn eigen spel', luidt de reactie van Van Gerwen tegenover Viaplay.
De avond begon erg goed voor Van Gerwen in Belfast. In de eerste wedstrijd werd voormalig wereldkampioen Michael Smith met 6-4 verslagen. In die partij gooide Van Gerwen een gemiddelde van 105.70. In de halve eindstrijd wachtte Littler die in zijn eerste partij een fraaie zege boekte op Luke Humphries, 6-5.
De eerste vijf legs tussen Van Gerwen en Littler kenden geen breaks, maar toch voelde de Nederlander al aan dat het snel mis ging. 'Al meteen in het begin van die wedstrijd liep het mis. Ik zie dat hij zich niet op zijn gemak voelt en ben dan gewoon teveel met hem bezig in plaats van me te concentreren op mijn eigen spel', blikt Van Gerwen terug op de verloren partij.

Van Gerwen blijft strijdbaar

Het loopt de laatste weken niet lekker bij Van Gerwen. In de Premier League of Darts kende de groene sloopkogel een voortvarende start, maar de voorbije vier weken kwam de Brabander niet voorbij de openingsronde. Ondanks de mindere periode blijft Van Gerwen positief. 'Er zat nog meer in. Ik heb nu zes keer tegen Luke gespeeld, waarvan drie verloren en drie gewonnen. Telkens als hij won was het niet overtuigend, terwijl hij dat tegen andere spelers wel doet. Daar moet ik gewoon van profiteren, dat is toch een minpuntje dat het niet is gelukt vanavond.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties