Nederlander maakte Van Gerwen pissig met actie: 'Achter de schermen was hij zwaar geïrriteerd'

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 14:34
copyright proshots 23692543
Jules van Dongen deed onlangs bij de podcast 'Double Top' een akkefietje met Michael van Gerwen uit de doeken. De Nederlandse Amerikaan mocht op de US Darts Masters aantreden tegen de drievoudig wereldkampioen en wist hem door het publiek te bespelen bijna te verslaan.
Van Dongen is een Nederlands-Amerikaanse darter, 33 jaar en speelt pas twee jaar bij de PDC. De nummer 102 van de wereld heeft Brendan Dolan als zijn favoriete tegenstander, omdat deze zo vriendelijk is. 'Het is gewoon een heel aardige gast. Ik heb nu vier keer tegen hem gespeeld, waarvan twee gewonnen en twee verloren. Maar hij is altijd even aardig. Dat is me wel bijgebleven. Je hebt immers veel spelers die je beste vriend zijn als ze winnen, maar als ze verliezen kijken ze je nog niet aan. Dat is bij Brendan nooit het geval', zegt Van Dongen in de podcast.
Een van die 'onvriendelijke' darters is wellicht Michael van Gerwen. Van Dongen speelde in 2022 op de US Darts Masters in de openingsronde tegen de huidige nummer twee van de wereld en won bijna door het publiek te bespelen. 'Michael was pissig dat ik het publiek zo had opgezweept', zo blikt Van Dongen terug. 'Op het podium zelf viel het nog wel mee, al riep hij toen ook al richting het publiek he's a Dutchman.'
'Maar achter de schermen was hij echt geïrriteerd. Hij vond het helemaal niet leuk dat ik het publiek zo had opgezweept. Ik had die wedstrijd misschien wel moeten winnen, want hij haalde niet zijn beste niveau. Ik had er ook geen verkeerde bedoelingen bij en vond die reactie van hem niet zo leuk. Maar uiteindelijk waren we het allebei ook weer snel vergeten.' Uiteindelijk won Van Gerwen nipt met 6-4.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties