Van der Vaart raadt Twente af om Oranje-international binnen te halen: 'Ik zou het niet verstandig vinden'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 10:20
copyright proshots 23446375
De trainer van FC Twente, Joseph Oosting, was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en bevestigde al meermaals met Wout Weghorst gesproken te hebben over een transfer naar Twente. De boomlange spits zou dolgraag de overstap naar de nummer drie van Nederland willen maken. Rafael van der Vaart raadt het Oosting echter af.
Weghorst was in februari zeer duidelijk over zijn toekomstplannen bij Viaplay. 'Ik heb het eigenlijk altijd gezegd en ik heb nog één droom en dat is om bij FC Twente te spelen. Ik ging daar als kleine jongen zelf naar toe met mijn broers en dan zaten we bij vak P, het fanatieke deel van Twente. Daar zou ik echt nog super graag willen voetballen in mijn carrière.' Weghorst steekt het dus duidelijk niet onder stoelen of banken dat hij ooit nog uit wil komen voor de ploeg die momenteel onder leiding staat van Oosting.

Meningen zijn verdeeld 

De trainer van Twente maakt ook bekend al gesproken te hebben met de spits van het Nederlands elftal. 'Ik heb wel contact met hem, ja. Wout is een jongen uit de regio en hij weet wat er te koop is. Ik zie hem graag komen bij FC Twente.' Van der Vaart is ook te gast bij Studio Voetbal en is geen fan van het idee dat Weghorst bij Twente speelt. 'Ik zou het niet verstandig vinden', begint de oud-speler van onder meer Real Madrid. 
De middenvelder heeft er ook een duidelijk argument voor. 'Ik vind Ricky van Wolfswinkel zó belangrijk voor de groep. Hij is ook een ongelooflijk goede spits, die denk ik echt ondergewaardeerd wordt in Nederland. Ik meen het serieus, als je aan mij vraagt Van Wolfswinkel of Weghorst, dan zeg ik Van Wolfswinkel.' Weghorst bezit nog een contract tot de zomer van 2025 bij Burnley, momenteel maakt Weghorst zijn minuten bij Hoffenheim. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties