Van Dijk ondanks nederlaag tegen Duitsland tevreden: 'Hadden er nog wel eentje mogen maken'

dinsdag, 26 maart 2024 om 22:50
copyright proshots 24815755
Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Duitsland met 2-1 verloren. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman leek lange tijd af te gaan stevenen op een gelijkspel, maar kreeg in de slotfase een pijnlijke treffer om de oren. Aanvoerder Virgil van Dijk vond dat Oranje recht had op meer. 'Je steekt er zoveel energie in, we hadden er nog wel eentje bij mogen maken', aldus de captain tegenover de camera van de NOS.
Nederland kwam al in de vierde minuut op voorsprong dankzij een prima treffer van Joey Veerman. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Na de twee vroege doelpunten leek het duel lange tijd te gaan eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar Niklas Füllkrug kopte in de slotfase de bal over de lijn en kreeg daarbij hulp van de doellijntechnologie.
Van Dijk, die een prima wedstrijd speelde, gaf voor de camera van de NOS aan teleurgesteld te zijn in de uitslag, maar tevens ook tevreden met het vertoonde spel. 'De teleurstelling overheerst, omdat je wilt winnen natuurlijk. Als je twee tegendoelpunten krijgen vanuit spelhervattingen dan is dat enorm balen. Je steekt er zoveel energie in, werkt hard met elkaar, verdedigt goed. Dan verdien je meer. Maar ja, de spelhervattingen horen er ook bij. Dat is zuur', luidt de eerste reactie van de Liverpool-verdediger.
Nederland had het moeilijk tegen Duitsland, maar kwam er in de tweede helft ook een aantal keer goed uit. Van Dijk vond dat Oranje meer dan die ene keer had moeten scoren. 'Ze hadden moeite met Memhpis die in ging zakken. En daardoor kwam er gevaar. We hadden er nog wel eentje bij mogen maken, misschien wel twee. Ik vond het een goede reactie na de vorige wedstrijd, met name de eerste helft.'

Klasse druipt er vanaf bij Duitsland

In de eerste helft was het af en toe genieten geblazen wat 'Die Mannschaft' liet zien. Analist Rafael van der Vaart zei tijdens de rust dat Oranje bij vlagen helemaal weggespeeld werd. Van Dijk legt uit waarom het leek alsof Nederland niet goed in het spel kwam. 'We merkten dat als we de bal te snel naar de zijkant speelden, we in een soort van val werden gelokt. Daardoor moesten we de bal proberen in het middenveld te houden en wachten totdat hun uitstapten om druk te zetten. Daardoor leek het misschien alsof we minder controle hadden.'