Eerdere kandidaat voor spitspositie Oranje kreeg 'duidelijk signaal' van Koeman: 'Zeker toen Brobbey uitviel'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 16:43
koeman
Thijs Dallinga heeft weinig hoop meer dat hij het deze zomer schopt tot de definitieve Oranjeselectie voor het EK. De spits van het Franse Toulouse mocht afgelopen najaar onder Ronald Koeman in het Nederlands Elftal debuteren, maar werd niet opgeroepen voor het tweeluik tegen Schotland en Duitsland. In gesprek met ESPN-presentatoren Fresia Cousiño Arias en Milan van Dongen (van Fresia & Milan parkeren de bus) legt de aanvaller uit waarom hij dat de voorbije weken als een duidelijk signaal zag.
In november 2023 kreeg Dallinga een helft speeltijd tijdens het doelpuntrijke treffen met Gibraltar (0-6). De ex-speler van Excelsior had zijn uitverkiezing mede te danken aan een goede periode bij zijn werkgever Toulouse, waar hij ook de voorbije weken regelmatig tot scoren kwam.

Blessureleed

Toch kon Dallinga onlangs niet rekenen op een nieuw belletje van Ronald Koeman, en dat terwijl Brian Brobbey én potentiële debutant Joshua Zirkzee in aanloop naar de interlandperiode uitvielen met blessures. 'Zeker toen Brobbey uitviel en ik niet opgeroepen werd, toen voelde dat wel als een duidelijk signaal', vertelt de aanvaller in de ESPN-podcast. 'Je hebt natuurlijk ook niet op de voorselectie gestaan'.

Geen vervanger

Dallinga geeft toe dat de gedachte aan een mogelijke vervangingsklus wel door zijn hoofd schoot toen hij Sparta-Ajax (de wedstrijd waarin Brobbey uitviel, red.) zat te kijken. 'Maar goed, uiteindelijk bleef het belletje uit, dus dat heb je dan te accepteren'. Koeman besloot geen vervanger op te roepen na het uitvallen van de Ajax-spits, en beperkte zijn primaire opties in de punt daarmee tot Memphis Depay en Wout Weghorst.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties