Ongekend pak slaag voor Van de Zandschulp, ook Griekspoor sneuvelt in Dubai

Sportnieuws
woensdag, 28 februari 2024 om 20:00
copyright proshots 23836335
Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben zich woensdag niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai. Griekspoor ging in twee tiebreaks ten onder tegen de Kazach Aleksandr Bublik. Van de Zandschulp werd van de baan geveegd door Sebastian Korda.
Griekspoor en Bublik waren enorm aan elkaar gewaagd. De eerste set mondde uit in een tiebreak waarin de Noord-Hollander een 3-0 voorsprong pakte. Die gaf Griekspoor echter weg waarna hij in woede ontstak. Hij smeet een racket kapot en kreeg van de umpire een waarschuwing. Griekspoor knokte zich vervolgens in die tiebreak naar enkele setpoints, maar wist deze niet te benutten en zag zijn opponent uit Kazachstan de tiebreak met 10-8 naar zich toetrekken. Ook de tweede set moest beslist worden middels een tiebreak. Wederom dolf Griekspoor het onderspit (7-2) en daarmee viel net als vorig jaar het doek in de tweede ronde in Dubai.
Van de Zandschulp kende een dramatisch dag en kreeg in zijn duel met Korda alle hoeken van de baan te zien. Maandag won 'BvdZ' nog knap van top-20 speler Adrian Mannarino, maar tegen Korta (ATP-33) liet Van de Zandschulp zijn slechtste spel sinds tijden zien. De Nederlander kon na 43 minuten gespeeld te hebben de kleedkamers weer opzoeken. Setstanden: 1-6 0-6.

Toppers maken geen fout

De als eerste Daniil Medvedev wist zich wel te plaatsen voor de kwartfinales. Makkelijk ging het echter niet tegen de Italiaan Lorenzo Sonego. De Rus had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Italiaan, 3-6 6-3 6-3. Nummer twee van de plaatsingslijst, Andrey Rublev, won met tweemaal 6-4 van de Fransman Arthur Cazaux.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties