Van Basten over aantrekken van den Boomen: 'Het is een gevaarlijke weg die Ajax inslaat'

Sportnieuws
dinsdag, 30 mei 2023 om 10:49
van basten
Marco van Basten twijfelt bij Rondo openlijk of Branco van den Boomen goed genoeg is voor Ajax. De oud-spits zet zijn vraagtekens bij de standaard die technisch directeur Sven Mislintat hanteerde bij het transfervrij aantrekken van de 27-jarige middenvelder. De Duitser zou Van den Boomen wegens zijn 'uitstekende data' naar Ajax hebben gehaald.
Van den Boomen kan middels een videoverbinding direct uitleg geven aan de mannen van het programma. Ronald de Boer, die Van den Boomen nog kent vanuit de jeugd van Ajax, wil weten of zijn zwakke punten inmiddels verbeterd zijn. 'We wisten allemaal dat je een geweldige speler was qua techniek, maar er waren natuurlijk ook vraagtekens: de handelingssnelheid en je loopvermogen. Ik zie je nu niet dagelijks spelen, maar het is fantastisch wat je hebt laten zien bij Toulouse. Zijn die aspecten serieus verbeterd? Heb je daar keihard aan gewerkt?', vraagt De Boer zich af.
De spelmaker geeft aan dat hij zich behoorlijk verbeterd heeft sinds zijn komst bij Toulouse. 'Vooral toen ik net aankwam in Frankrijk was het gebrek aan loopvermogen goed zichtbaar en kwam ik er niet mee weg. Ik denk dat ik me heel erg verbeterd heb en dat mijn sterke punten nu beter tot zijn recht komen. Ik hoop het ook aan de Nederlandse fans te gaan laten zien', aldus Van den Boomen, die zich dus mede door zijn opvallende data in de kijker speelde van Mislintat.
Dat Mislintat vooral naar de data kijkt, zint Van Basten niets. Hij snapt niets van het aantrekken van Van den Boomen. 'Een datavoetballer, een moneyballspeler... Wat ik daarvan vind? Ik denk dat het een hele gevaarlijke weg is die Ajax inslaat. Ik denk dat je dat soort spelers echt goed gezien moet hebben en dat je niet alleen op getallen moet letten. Ik vind het vreemd en gevaarlijk. Hij heeft in de jeugd bij FC Eindhoven en De Graafschap gezeten. Dat zegt wel dat het geen groot talent is. Je kan natuurlijk wel beter en sterker worden in je carrière. Hoewel hij wel fris overkomt, vraag ik me af of hij het niveau van Ajax aankan. Ik heb er mijn vraagtekens bij', is de voormalig bondscoach er nog niet gerust op.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties