Van Basten is verrassend mild voor Oranje: 'We zijn ook echt het land van de kritieken'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 21:18
nederlands elftal
Met Duitsland wacht dinsdagavond een serieuze tegenstander voor het Nederlands elftal in aanloop naar het EK 2024. Bondscoach Ronald Koeman hoopt dat zijn elftal een reactie geeft na de matige vertoning tegen Schotland. Ondanks de 4-0 overwinning klonken er veel negatieve reacties. De altijd kritische Marco van Basten was dit keer echter zeer mild voor Oranje.
Van Basten is van mening dat je na een zege met ruime cijfers niet al te veel moet klagen. 'Als je met 4-0 van Schotland wint dan moet je ook niet zo moeilijk doen. Dat is een goede prestatie. Er kunnen altijd dingen beter. Er zijn ook echt wel dingen die beter moeten, dat zonder meer. Maar we zijn ook wel echt het land waarin altijd kritieken zijn', zegt San Marco maandagavond aan tafel bij Rondo.
De oud-voetballer laat ook meteen weten wat er beter moet. 'Het is duidelijk dat Simons niet best speelde. En voor de rest, tsja.... Er waren ook veel spelers die er niet bij waren. Wat dat betreft is het een goede voorbereidingswedstrijd geweest voor het EK wat gaat komen.'
Eén van de spelers die veel kritiek te verduren kreeg na het duel met Schotland was Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord speelde een ongelukkige wedstrijd en werd in de tweede helft voortijdig naar de kant gehaald. Arne Slot vond zijn pupil helemaal niet zo slecht spelen. 'Daar kon ik me op basis van wat ik terug heb gezien niet helemaal in vinden. Ik vond juist dat hij heel veel goede momenten had', is de trainer van Feyenoord positief over zijn speler.

Koeman wil minder fouten zien

Ronald Koeman blikte maandag in de persconferentie vooruit naar de wedstrijd tegen buurland Duitsland. De bondscoach was ook kritisch na het treffen met de Schotten en hoopt dat zijn ploeg een reactie geeft. 'Er is heel veel concurrentie bij de spelers onderling, en dat wilde ik deze week ook zien. Dat het nog niet allemaal op zijn plek is gevallen, daar maak ik me weinig zorgen over. Ik heb liever dat het van de zomer op zijn plek valt. Maar ik wil tegen Duitsland wel zien dat we in balbezit beter spelen en minder kansen weggeven dan tegen Schotland.'
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties