Ervaren spelers Oranje falen: 'Zij moeten zeggen dat hij even normaal moet doen'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 9:41
copyright proshots 24763609
Het Nederlands elftal benut deze interlandperiode om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het naderende EK voetbal. Dinsdagavond speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Duitsland en afgelopen vrijdag deed het dat al tegen Schotland. In de Johan Cruijff ArenA werd er weliswaar met 4-0 gewonnen, maar vielen een aantal spelers door de mand.
In zijn column voor De Telegraaf laat Wim Kieft weten erg teleurgesteld te zijn in het optreden van Xavi Simons. De aanvallende middenvelder van RB Leipzig zakte volgens Kieft voor de zoveelste keer door het ijs bij Oranje. 'Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten. Niet voor het eerst in Oranje. Hij geeft niet thuis. Inmiddels is hij geen 16 jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert', is het oordeel van Kieft die zich niet kan indenken dat Simons tijdens het EK 2024 een vaste klant zal zijn in de startopstelling. 'Het is nauwelijks voorstelbaar dat Simons dan een plekje heeft in de basisformatie.'
Kieft zag in de eerste helft tegen Schotland een zeer pover Nederlands elftal en begrijpt niet dat het er zo nonchalant aan toe ging. 'Vooraf hoor je grote verhalen dat Koeman wel iets wil zien en dat verdediger Nathan Aké zegt dat hij en zijn ploeggenoten onderling meer van elkaar gaan eisen. Speel je vervolgens negen van de tien ballen verkeerd in. Dan kom je sowieso nergens aan toe', uit Kieft zijn onbegrip over de zwakke vertoning van vrijdagavond j.l.

Kieft ziet ervaren spelers niet opstaan

Koeman had in zijn basiself een plek ingeruimd voor de routiniers Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Volgens Kieft hadden deze spelers in moeten grijpen en Simons op zijn plek moeten zetten. 'Zij moeten Simons tot de orde roepen en vertellen dat hij niet op schoolreisje is. Dat hij even normaal moet doen en dat het geduld op is na twee waarschuwingen en hij beseft dat hij het een derde keer niet nogmaals in zijn hoofd moet halen zulke kinderlijke fouten te maken', gaat Kieft verder in zijn oordeel over Simons.
Volgens de columnist en analist is het voor Koeman nog geeneens zo nadelig dat Simons niet thuis gaf tegen Schotland. 'Het komt Koeman niet slecht uit, zo'n belabberde wedstrijd van Simons. Hij weet dat hij weinig aan hem heeft, kan hem flink aanpakken en met goed fatsoen op de bank zetten tegen Duitsland. Soms is het dus mooi meegenomen voor een trainer of bondscoach als iemand door het ijs zakt. Dan kan die weer even achteraan aansluiten.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties